2019/11/20 geplaatst in Afval, Circulair, Evenementen, Mensen

Filmpje: 140 kilo afval geplogd en geplandeld in 1 uur

Op donderdag 14 november gingen zes participantenteams van de Green Business Club Utrecht weer afval verzamelen in het stationsgebied. In een klein uur werd naar liefst 140 kilo zwerfafval opgep(r)ikt.

Het team van participant Royal HaskoningDHV was dit keer de winnaar van de competitie met maar liefst 50 kilo. Daarna volgden ProRail, Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), &Morgen, Movares en Gemeente Utrecht met respectievelijk 31, 24, 18, 10 en 7 kilo afval. In totaal 140 kilo.

Anne Twilt, organisator: “We doen dit omdat we een schoon en prettig stationsgebied willen, maar ook om op een actieve én ludieke manier aandacht te vragen voor de plastic soep die je ziet rondzwerven”. Het afval werd zoveel mogelijk gescheiden ingezameld en afvalverwerker Renewi zorgt ervoor dat de verschillende materialen worden gerecycled of hergebruikt.

Afvalprofiel GBCU plog- en plandelcompetitie 14 november 2019

Steentje bijdragen

Zelf ook je steentje bijdragen aan een schoon en afvalvrij stationsgebied? Neem tijdens je dagelijkse (lunch)wandelrondje een keer een prikker en afvalzak mee. Of meld je alvast aan volgende plog- en plandelactie in 2020! Neem hiervoor contact via anne@hotspotlab.nl.