2021/09/15 geplaatst in Logistiek

Eurest gaat ook voor Zero Emissie Stadslogistiek!

Eurest food: bekend als business cateraar in uiteenlopende branches gaat meedoen aan de zero emissie logistiek pilot. Onze participanten Gemeente Utrecht en de Rabobank laten zich nu ook via Eurest ‘zero emissie’ beleveren. Eerder deden Maas (koffie en kantoorartikelen) CWS (sanitair) en JDE (koffie) ook mee aan de pilot, steeds meer leveranciers haken aan!

Leveren via Cityhub
Eurest gaat de ‘ last mile’ via Cityhub leveren. De goederen worden aan de rand van de stad Utrecht geleverd. Vervolgens worden de goederen gebundeld en met elektrisch en kleiner vervoer de binnenstad ingereden. Bekijk het filmpje. Cityhub start met non-food van Eurest, zoals disposables. Daarna volgen nieuwe stromen, zoals servies en schoonmaakmiddelen. Naar verwachting start dit in oktober.

Deze mooie stap komt voor uit het nieuwe leverancierscontract met Gemeente Utrecht met Eurest. Daardoor is er nu ook een interessant volume voor andere locaties in het stationsgebied, zoals de Rabobank. De bundeling van de Gemeente Utrecht en de Rabobank is de eerste stap. We verwachten dat er nog meer participanten zullen aanhaken.

Ook goederen bundelen? 
Wil je meer weten over hoe je goede contracten opstelt? Wil je met jouw gebouw of met andere huurders in een verzamelgebouw ook kijken hoe je leveringen in hetzelfde gebied kunt bundelen? Of word je beleverd door één van de genoemde partijen? Neem contact op met Karolien via karolien@hotspotlab.nl, zodat we je kunnen helpen met koppelkansen, je goederenstromen te verminderen én door Hubs en fietsdiensten, je vervoer te vergroenen!

We organiseren 1 november een GBCU Café over Zero Emissie, meld je aan als je hier meer over wilt weten. Andere vragen? Mail utrecht@greenbusinessclub.nl