2019/10/28 geplaatst in Energie, Levendigheid

Circulair dineren bij kaarslicht tijdens De Nacht van de Nacht

Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseerden de Natuur- en Milieufederaties ook dit jaar weer de Nacht van de Nacht. Dit jaar vond de Nacht van de Nacht plaats op zaterdag 26 oktober 2019.

Circulair dineren bij kaarslicht

Natuurlijk deed de Green Business Club Utrecht Centraal ook mee. Zo kon je bij The Green House Circulair dineren bij kaarslicht. De bijzondere lichtjes in het donker, die de heerlijke gerechten verlichtten tijdens dit diner, werden gemaakt van gered bakvet.

In het stationsgebied Utrecht gingen de lichten (soms deels vanwege de beveiliging of 24uurs-activiteiten) uit bij:

  • Het Stadskantoor van de gemeente Utrecht
  • Rabobank
  • ProRail (de kantoren Tulpenburgh en de Inktpot)
  • Het kantoor van RVO

Speciale avondwandelingen

Ook de Domtoren was gehuld in duister. Op deze donkere zaterdagavond werden er speciale avondrondleidingen georganiseerd met als thema Licht.

De rondleiding stond in het teken van het reilen en zeilen op de Domtoren zonder elektriciteit. Hoe verlichtte de torenwachter zijn huis? En was er in de Middeleeuwen echt helemaal geen verlichting op de toren aanwezig (of misschien toch wel)? En hoe gingen de klokkenluiders naar de klokken in de avonduren? Een unieke kans om exact om middernacht boven op de Domtoren te staan!