2019/09/17 geplaatst in Energie, Klimaat, Mobiliteit

De Green Business Club Utrecht Centraal rijdt op zonne-energie

Vorig jaar kocht de Green Business Club Utrecht een abonnement in bij We Drive Solar. Zo konden alle GCBU-participanten met korting gebruik maken van twee, op zonne-energie gedreven, elektrische auto’s. Inmiddels doen de Gemeente Utrecht, Movares en RoyalHaskoningDHV hier enthousiast aan mee. We spraken met Renée van den Heuvel van Movares, participant van de Green Business Club en We Drive Solar-gebruiker van het eerste uur.

Pay as you go

“Omdat ik sowieso poolauto’s in de garage heb staan en zocht naar een Pay-as-you-go constructie, maken wij bij Movares graag gebruik van de auto’s van We Drive Solar. Naast een aantal auto’s die we permanent tot onze beschikking hebben binnen het bedrijf, delen we de We Drive Solar-auto’s met andere bedrijven, die zich op loopafstand van het kantoor bevinden. Reserveren van de auto’s gaat gemakkelijk via een online reserveringstool.”

Laadpalen die energie opslaan

“Voordeel van We Drive Solar is voor mij onder andere dat het een Utrechts concept is; ik jaag graag de lokale economie aan. Wat me ook bijzonder aanspreekt is de combinatie van elektrisch rijden met zonne-energie; er liggen zonnepanelen op openbare gebouwen en er staan verschillende laadpalen in de buurt. Bijzonder aan deze laadpalen is dat ze niet alleen energie leveren, maar de energie ook opslaan. Ook de batterij van de auto kan energie opslaan. Overcapaciteit wordt teruggestort op het energienetwerk.”

Parkeerruimte hoeft niet langer te worden gefaciliteerd

“Binnen Movares worden de auto’s bijna continue gebruikt, het systeem is relatief makkelijk in gebruik. Ik hoor zeer positieve geluiden van de medewerkers. Op deze manier kunnen we voorsorteren op het volledig laten staan van de eigen auto. En mensen zo op een laagdrempelige manier laten wennen. Ik heb nu een vrijwel lege garage met alleen nog maar projectauto’s. Parkeerruimte hoeft zo niet meer gefaciliteerd te worden.”

25% minder CO2-uitstoot

Jacco Buisman, voorzitter van de Green Business Club over het initiatief: “Ik kende We Drive Solar al via de Renault ZOE poolauto’s. Zodoende was de link naar de GBCU snel gelegd. Alle participanten gaan voor duurzaam en we geloven erg in het optimaal benutten van beschikbare mobiliteit; het beste eruit halen. Onze ambitie is 25% minder CO₂-uitstoot door mobiliteit van participanten. Het gebruik van deze deelauto’s is weer een stap in de goede richting.”

Meer weten?

Als GBCU-participant kun je met korting gebruikmaken van de elektrische We Drive Solar deelauto’s in het stationsgebied. Heb je vragen over het gebruik van de GBCU-deelauto’s,  neem contact op met We Drive Solar via info@wedrivesolar.nl of 030-2671517.

Opmerkingen of vragen over de samenwerking tussen de Green Business Club Utrecht & we Drive Solar? Neem dan contact op met Aletta Koster via Aletta.Koster@rhdhv.com.