Welkom bij Bomenbal Utrecht

In 2024 presenteert Green Business Club Utrecht Centraal het Bomenbal Utrecht. Met ruim zestig bomen transformeren we het Jaarbeursplein tot een magische groene oase midden in de stad. Dit betekent: schonere lucht, verkoeling, toename van de biodiversiteit en betere opname van regenwater. Het is de hoogtste tijd om te ervaren wat groen in de versteende stad kan doen!

Wat is het Bomenbal?

Van april tot en met september staat het Jaarbeursplein vol met tientallen bomen in bakken die een groene oase vormen. Gedurende het hele voorjaar en zomer van 2024 kunnen alle bewoners en bezoekers van het Jaarbeursplein genieten van de bomen op het plein. Na het evenement krijgen deze een (semi)permanente plek in of rondom het stationsgebied. Het is een initiatief van de Green Business Club Utrecht Centraal (werkgroep Groen Leven).

Meer informatie

Ons Balboekje

Vanaf de opening op Earth Day op 22 april zullen verschillende activiteiten plaatsvinden op het Jaarbeursplein.
Wil jij ook iets organiseren met een bos als podium? In het boekje vind je vijf activiteiten ter inspiratie die uitgevoerd kunnen worden tijdens het Bomenbal. Uiteraard kun je een aantal activiteiten ook mooi combineren én nodigen we je uit zelf ook mee te denken.
Wil je een speeddate met onze programmamanager Joyce voor advies en inspiratie? Mail naar utrecht@greenbusinessclub.nl.

Bekijk het balboekje

Wie adopteerde een boom?

Alle bomen zijn geadopteerd door participanten van de GBCU, het Ondernemersfonds Utrecht en andere betrokkenen van het stationsgebied. Met het Bomenbal zetten we gezamenlijk een extra stap in het vergroenen van het stationsgebied.

 

Pers

Op zoek naar beeldmateriaal en informatie voor de promotie van het Bomenbal? De toolkit biedt alles wat je nodig hebt om het Bomenbal te promoten. Vraag de perskit op via utrecht@greenbusinessclub.nl.


Opening Bomenbal

We openen het Bomenbal feestelijk op 22 april 2024 16:00 tijdens Earth day met iedereen die dit project een warm hart toedraagt! Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Meld je aan via onderstaande knop.


Aanmelden