Laden Evenementen

Verkenning Groene Expeditie

Hoe draagt jouw pand bij aan een natuurinclusieve stationsomgeving? Een groene omgeving is een gezonde omgeving. Voor medewerkers, voor bezoekers, maar vooral voor de beestjes in het stationsgebied. Daarom wil de werkgroep Groen Leven op 6 april in gesprek met alle participanten van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) en inventariseren welke plannen er zijn als het gaat om biodiversiteit en klimaatadaptatie in het stationsgebied.

Samen met de gemeente leggen we alle plannen, ideeën èn reeds gerealiseerde projecten bij elkaar om zo te kijken hoe we al die stukjes groen op een goede manier met elkaar kunnen verbinden.

Bijeenkomstenreeks
Deze bijeenkomst is de eerste in een serie van drie. Op 23 mei vindt de volgende bijeenkomst plaats. We gaan dan langs verschillende plekken in het stationsgebied die we in de bijeenkomst van 6 april benoemd hebben als kansrijk om te vergroenen, of om te bekijken als goed voorbeeld. In september vindt de derde en laatste bijeenkomst plaats tijdens de eerste editie van het Utrechts Bomenbal. Dan presenteren we alle opgehaalde plannen en dromen in een samenhangend overzicht zodat we gezamenlijk aan de slag kunnen met een biodivers en klimaatadaptief stationsgebied. Met deze reeks wil de GBCU bouwen aan een groen netwerk. Niet alleen fysiek in de buitenruimte, maar ook tussen de verschillende personen die verantwoordelijk zijn voor groen bij de participanten.

De bijeenkomstenreeks is een vervolg op de klimaatscan die vorig jaar door GBCU is uitgevoerd. In opdracht van de gemeente Utrecht heeft TAUW het rapport “Bouwenstenen voor natuurinclusief bouwen” opgesteld.

Doe je mee? Meld je aan via het aanmeldformulier!

Meer informatie
Wil je meer weten over deze verkennende sessie voor de Groene Expeditie? Neem contact op met Lara Simons via lara@bureaubrick.nl.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.