Laden Evenementen

Van denktank naar doetank: #KraakdeCrisis.

Juist nu is het zaak om na te denken en ons uit te spreken over een samenleving en economie na corona. Op woensdag 8 April startte daarom de grootste online crowdsourcing-actie van ons land: #Kraakdecrisis. Deze actie is opgestart door een groep jonge ondernemers die de coronacrisis zien als hét moment voor transitie. Hoe kan de ontregeling van nu een aanzet zijn tot positieve verandering op lange termijn? Doe mee met de eerste doe-sessie op 15 april!

Green Business Club is supporting partner van het initiatief. Wil je meer weten over #Kraakdecrisis? Lees hier meer over de aanleiding van dit initiatief. Blijf je graag op de hoogte van de volgende stappen van #kraakdecrisis? Laat hier je gegevens achter.

Tijdens onze open gesprekken over #NederlandnaCorona kwamen de initiatiefnemers van #KraakdeCrisis in contact met een groep ondernemers die actief op zoek zijn naar initiatieven en ideeën die aandacht verdienen. Ideeën die juist nu steun verdienen, omdat ze een substantiële bijdrage kunnen leveren aan een duurzamer en socialer Nederland na corona. Samen met DRIFT wordt nu de eerste doe-sessie georganiseerd, om actief aan de slag te gaan met #Nederlandnacorona en zo de kans te creëren dat er tijdens de sessie nieuwe contacten en vooral acties ontstaan.

#Kraakdecrisis: De eerste doe-sessie
In de doe-sessie met #Kraakdecrisis proberen we een stap verder te gaan: welke nieuwe of bestaande initiatieven verdienen het juist nu om te groeien, omdat zij het verschil kunnen maken in Nederland na Corona? Samen gaan we op zoek naar de meest veelbelovende initiatieven en ideeën. We beginnen en eindigen plenair; hiervoor kun je inloggen met deze link (opgeven is niet nodig!). Tussendoor kun je deelnemen aan een van de drie deelgesprekken, die op een specifieker thema ingaan (houd de link van de sessie van jouw voorkeur bij de hand, zodat je na het eerste plenaire gedeelte makkelijk naar de deelsessie kunt gaan!)

  • Hoe zorgen we voor een zorgzamer Nederland: (nieuwe) ideeën en initiatieven voor een zorgzamer Nederland.
  • Hoe zorgen we voor een meer circulair Nederland: (nieuwe) ideeën en initiatieven voor een Nederland met meer circulaire economie.
  • Hoe zorgen we voor een CO2 neutraal Nederland: (nieuwe) ideeën en initiatieven die ervoor zorgen dat de CO2 in onze atmosfeer afneemt.

Voor elke groep maken we een apart gesprek aan en een google doc waarin u met elkaar kunt praten, denken, luisteren en afspreken, en waar alle ideeën en initiatieven worden verzameld.

Doe mee!
Log woensdag 15 April om 15.00 in via deze link (het is handig iets eerder aanwezig te zijn zodat je zeker weet dat je audio en beeld werken)! Het gesprek duurt tot ongeveer 16.30 uur. Tip: Zoom werkt het beste via de desktop-app, die je makkelijk kunt downloaden via de website – maar dit is niet noodzakelijk.

Wil je meer lezen over de achtergrond van deze sessie? Lees hier mer over de aanleiding van de NederlandnaCorona-gesprekken en laat hier je gegevens achter als je op de hoogte wil blijven. En wil je graag meer weten en op de hoogte blijven van de vervolgstappen van #kraakdecrisis? Kijk op de website en laat hier je gegevens achter.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.