Laden Evenementen

Opening European Green Week

Utrecht is op Pinkstermaandag 21 mei de gaststad voor de opening van de European Green Week. De rest van de week vindt plaats in Brussel. Het thema dit jaar is ‘Groenere steden voor een groenere toekomst’. Tijdens de opening in Utrecht, is te zien hoe we van Utrecht een groene en duurzame stad maken, met behulp van de Europese Unie.

Openingevents bij

The Green House

Participant van de Green Business Club Utrecht, The Green House, organiseert op maandag 21 mei verschillende activiteiten. Ga mee met de rondleiding, bekijk de documentaire over de totstandkoming van dit circulaire paviljoen, picknick op het Knoopplein of bezoek de Gat in de Markt-markt met duurzame en circulaire producten van verschillende sociale ondernemingen. De dag wordt afgesloten met een borrel.

De activiteiten gratis, behalve de picknick en lunch. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden voor de activiteiten noodzakelijk. Dat kan via de website van The Green House. Hier vind je ook het volledige programma.

the-green-house


Gemeente Utrecht i.s.m. Planbureau voor de Leefomgeving

Voor professionals die lokaal, regionaal, nationaal en/of internationaal actief zijn met (groene) steden heeft de Gemeente Utrecht in samenwerking met het Planbureau voor de Leefomgeving een interessant programma opgesteld.

Zo vindt er een rondetafeldiscussie plaats tussen burgemeesters (geïnspireerd op de bestseller Als burgemeesters de wereld zouden regeren van Benjamin R. Barber) en zijn er workshops rond de vraag hoe steden groener kunnen worden (met medewerking van o.a. universiteiten van Utrecht en Durham, RIVM, Staatsbosbeheer en provincie Utrecht) Er is veel aandacht voor de toekomstige uitdagingen van de stad en hoe je daar creatief mee kan omgaan. Tot slot is er nog een interactief Jonge Raadsleden Debat, waarin raadsleden uit diverse Europese steden in debat gaan met de Utrechtse jeugd over wat het betekent om in de toekomst gezond en groen te kunnen leven.

opening-eu-green-week-utrecht

Dit openingsevent is bedoeld voor strategen, ambtenaren, studenten én professionals die zich bezighouden met ruimtelijke ordening en stedelijke opgaven zoals duurzaamheid, groen in de stad en de energietransitie.

De dag wordt gemodereerd door Tracy Metz. Er zijn bijdragen van onder andere:

  • Erik Solheim, executive director United Nations Environment Programme (UNEP)
  • Karmenu Vella, commissaris Europese Unie (EU)
  • Stientje van Veldhoven, staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat
  • Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Provincie Utrecht

Gastheren zijn Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, en Hans Mommaas, directeur van het PBL.

Programma en aanmelden

Benieuwd naar het volledige programma? Download hier het programmaoverzicht. Deelname aan (een deel van) dit openingsprogramma is gratis. Er zijn slechts 200 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan hier.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.