Laden Evenementen

Moreelsepark krijgt tijdelijke groene oase

Naar buiten gaan is gezond en goed voor je. Daarom wordt deze zomer in het Moreelsepark een tijdelijke “Groene Oase” gecreëerd: een plek waar bewoners, werknemers en passanten met gepaste afstand tot elkaar even tot rust kunnen komen en genieten van het historische park. Het Moreelsepark, normaal in de zomer een levendige plek met optredens en terrassen van de Parade, wordt daarmee dit jaar een plek van stilte en groen. Op 5 juni om 16.00u wordt de Oase gelanceerd.

De Groene Oase is tot stand gekomen op initiatief van de Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal in overleg met de gemeente Utrecht. De gemeente werkt aan een nieuwe visie op dit gedeelte van het stationsgebied: Tuinen van Moreelse. Het initiatief de Groene Oase sluit aan op de speerpunten uit de visie: rustige levendigheid, biodiversiteit en klimaat, en de bewegende mens.

De GBCU zoekt voor zijn initiatieven lokale en duurzame samenwerkingspartners. Voor de Groene Oase is gekozen voor de Utrechtse vestiging van Donker Groen. Samen met  Buurman Utrecht hebben ze circulaire plantenbakkenbakken en zitelementen gemaakt. De planten die zijn gebruikt sluiten aan bij de planten die al voorkomen in het Moreelsepark. Met dit ontwerp is op die manier rekening gehouden met de duurzame ambities van GBC Utrecht Centraal en de karakteristieke eigenschappen van het park.

GBC Utrecht Centraal is een samenwerkingsverband van grote werkgevers in het Utrechtse Stationsgebied, waaronder Jaarbeurs, Rabobank, ProRail en NS. De participanten zetten zich in voor een schoon, duurzaam én leefbaar stationsgebied door middel van concrete projecten. Eerder realiseerden zij de Complimentenpoort en de Groene Bouwhekken, daarnaast werken zij onder andere aan emissievrije bevoorrading en deelmobiliteit.

Op 4 juni wordt de Groene Oase geplaatst en blijft vervolgens een jaar aanwezig in het Moreelse Park.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.