Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Kennissessie 10R-Framework en de toepassing in Utrecht

Movares Daalseplein 100, Utrecht, Nederland

Op donderdag 16 maart van 09:30 tot 10:30 organiseert de GBCU bij Movares een kennissessie over het 10R-framework en de circulaire economie. Sara Rademaker, Adviseur circulaire economie voor de gemeente Utrecht en zelfstandig ondernemer / eigenaar van Circulair Support, neemt je mee in het 10R-framework en hoe zij dit toepast in haar werk bij de... Read more »

Circulaire Markt van de Duurzame Leverancier

Movares Daalseplein 100, Utrecht, Nederland

Inspiratie opdoen over circulaire producten en diensten? Dat kan! Kom naar de circulaire markt van De Duurzame Leverancier op donderdag 16 maart waar duurzame koplopers jou meer over hun circulaire producten en diensten vertellen! Tijdens deze markt laten duurzame koplopers hun circulaire producten en diensten aan je zien. Je leert hoe zij dit hebben aangepakt,... Read more »

Verkenning Groene Expeditie

Rabobank Croeselaan 18, Utrecht

Hoe draagt jouw pand bij aan een natuurinclusieve stationsomgeving? Een groene omgeving is een gezonde omgeving. Voor medewerkers, voor bezoekers, maar vooral voor de beestjes in het stationsgebied. Daarom wil de werkgroep Groen Leven op 6 april in gesprek met alle participanten van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) en inventariseren welke plannen er zijn... Read more »

Bijeenkomst samen van wegwerp- naar herbruikbare beker!

Stadskantoor Utrecht Stadsplateau 1

Op vrijdag 7 april van 10.00 – 12.00 uur organiseert de gemeente Utrecht in het Stadskantoor Utrecht, samen met Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, de inspirerende bijeenkomst Samen van wegwerp- naar herbruikbare beker! Van wegwerp naar herbruikbare bekers Voor de bijeenkomst nodigen wij facility managers uit van grotere, Utrechtse kantoren, die... Read more »

Kennissessie Afvalpreventie GBC x VANG

Online

Een digitale kennissessie op 11 mei 2023 van 10:00 tot 11:30 georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de vierde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken en #3 De koffiebeker). Ditmaal gaat het over afval preventie! De route naar Zero Waste is... Read more »

Groene Expeditie

The Green House Croeselaan 16, Utrecht, UT

Op 23 mei van 14.30-16.30  is de tweede van de drie Groen Expedities van de werkgroep Groen Leven. In deze expedities onderzoeken we hoe we als participanten het stationsgebied gezamenlijk biodiverser en klimaatadaptiever kunnen maken. Vorig jaar heeft de werkgroep een klimaatscan laten maken en met deze reeks bouwen we daarop verder. Deze keer is... Read more »

Online kennissessie EU-Taxonomy (in relatie tot SFDR en CSRD)

Online

CSRD, EU-Taxonomy, SFDR; de wet- en regelgeving rondom verduurzaming wordt steeds complexer en uitgebreider voor bedrijven. Green Business Club (GBC) Nederland organiseert in 2023 i.s.m. een aantal partners een reeks online kennissessies om participanten van alle 17 GBC's hierin te ondersteunen met kennis en mogelijkheden. Om te beginnen met een sessie verzorgd door landelijk GBC-partner... Read more »

Plog- en Plandelcompetitie GBCU

Utrecht Stationsgebied

De Plog- en Plandelcompetitie is een initiatief van de Green Business Club Utrecht (GBCU), waarin werknemers van bedrijven in het stationsgebied samen op pad gaan om zwerfafval op te ruimen. En binnenkort is het tijd voor de volgende editie! Ben jij erbij? Met verschillende bedrijven zo veel mogelijk afval in het Utrechtse stationsgebied opruimen, leuk... Read more »

On Track North Star – Goedopweg

Stationsgebied Utrecht Centraal

Wist je dat de negen grootste werkgevers in het Stationsgebied van Utrecht samenwerken aan duurzame mobiliteit? Samen willen ze de gezamenlijke CO2-uitstoot in 2025 halveren . Benieuwd hoe ze dat doen? Op 20 juni 2023 vindt het eerste meetmoment plaats. Dé kans om kennis te delen en je te laten inspireren! Maak een start met... Read more »

Landelijke GBC Safari 2023

Bunnik

Ook dit jaar brengen we het gehele GBC-netwerk bij elkaar en gaan we weer op Safari! Oftewel, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten tijdens de zevende editie van dit evenement waarbij we een kijkje nemen bij een van de 17 lokale Green Business Clubs (GBC). Participanten en samenwerkingspartijen zijn dit jaar welkom bij GBC Bunnik. Wanneer:... Read more »

VANG Buitenshuis Lunchlezing

Online

Alleen toewerken naar een circulaire bedrijfswerking is mogelijk, maar samen met andere bedrijven is in sommige gevallen nuttiger! Door samen op te trekken zorg je voor meer kennisdeling, inspiratie en daadkracht. In dit online uurtje delen Thijs Koster (Green Hotel Club) en Inge Helder (Gemeente Den Haag) hun praktijkervaringen. Thijs Koster is programmamanager van Green... Read more »

De GBCU Bomenbal Bomenveiling

Beatrix Theater Jaarbeursplein 6A, Utrecht, Nederland

Op 21 september 2023 vindt de GBCU Bomenveiling plaats. Als participant van de Green Business Club Utrecht of geintereseerde kun je nu al een of meerdere bomen adopteren. Jouw bomen worden onderdeel van het Utrechtse Bomenbal en zullen na afloop een vaste plek krijgen in de stad. Zo groeien ze samen met je bedrijf mee... Read more »

GBCU Café – Van afval naar product

Stadskantoor Utrecht Stadsplateau 1

Tijdens deze editie van het GBCU Café duiken we in het thema 'van afval naar product', we delen lessons learned over hoe je afvalstromen binnen je kantoor/organisatie kunt omzetten naar producten. Kom ook en laat je inspireren. De werkgroep Circulair zit op de praatstoel en participanten delen hun uitdagingen en successen over dit onderwerp! We hebben interessante sprekers waaronder: Hoe... Read more »

Kennissessie Verwerking SWILL | GBC x VANG Buitenshuis

Online

Een digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de vijfde in een reeks. Ditmaal over het nut en de noodzaak van het apart verwerken van swill/GFE (groente-fruit-eten). Zo kan deze natte fractie omgezet worden naar energie of bodemverbeteraar én blijft het uit het restafval. Aanmelden kan hier. Bedrijven die meer dan... Read more »

Symposium Energietransitie Utrecht – aan de slag met de Energietransitie

Kitchen Bar Danel Vredenburgkade 11, Utrecht

Op 9 november organiseert de werkgroep Energietransitie een symposium: Aan de slag met de Energietransitie. Binnen de werkgroep is het afgelopen jaar veel kennis opgedaan en tevens staan de ontwikkelingen in de markt ook niet stil. Deze inzichten delen wij graag met jullie! Ons doel is om zo concreet mogelijk te zijn zodat je morgen... Read more »

Kennissessie CO2-rapportage personenmobiliteit GBC X NS

Online

Vanaf januari 2024 zullen bedrijven met meer dan honderd medewerkers moeten rapporteren over de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen en het woon-werkverkeer. Hoe kan je dit als werkgever nu eenvoudig doen?  Green Business Club (GBC) Nederland en Nederlandse Spoorwegen (NS) organiseren gezamenlijk op donderdag 16 november een digitale kennissessie over dit onderwerp waarin de regelgeving... Read more »

CEO-Ontbijt

The Green House Croeselaan 16, Utrecht, Nederland

Green Business Club Utrecht Centraal organiseert een CEO-ontbijt. Deze is op uitnodiging. Tijdens het ontbijt komen belangrijke stakeholders en CEO’s van het Utrechtse stationsgebied om kennis te maken met Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) en met elkaar. We ontmoeten elkaar, delen kennis en dat allemaal onder het genot van een heerlijk vers ontbijt. Na... Read more »

Demosessie #3 Circulair Inkopen Training 2024

Online

Ben jij klaar om in 2024 een verschil te maken? Wil je deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van professionals die de wereld van circulair inkopen transformeert? Grijp dan nu je kans! In januari 2024 gaat de derde run van de Circulair Inkopen Training van start. Met deze training krijg je kennis over circulair inkopen... Read more »

Kennissessie koffie #2 / Social Return in de koffie

Online

In Nederland zijn er een hoop mensen die moeite ervaren om aan te sluiten bij het reguliere arbeidscircuit, door een variatie aan redenen. De tool om hier als bedrijf iets aan te doen, is SROI. Een van de manieren om hier invulling aan te geven is door middel van inkopen: het gebruiken van je inkoopkracht... Read more »

Demosessie #4 Circulair Inkopen Training 2024

Online

Ben jij klaar om in 2024 een verschil te maken? Wil je deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van professionals die de wereld van circulair inkopen transformeert? Grijp dan nu je kans! In januari 2024 gaat de derde run van de Circulair Inkopen Training van start. Met deze training krijg je kennis over circulair inkopen... Read more »

Demosessie #5 Circulair Inkopen Training 2024

Online

Ben jij klaar om in 2024 een verschil te maken? Wil je deel uitmaken van een groeiende gemeenschap van professionals die de wereld van circulair inkopen transformeert? Grijp dan nu je kans! In januari 2024 gaat de derde run van de Circulair Inkopen Training van start. Met deze training krijg je kennis over circulair inkopen... Read more »

Opening I Light U

Utrecht Stationsgebied

In januari is er weer lichtkunst in het stationsgebied. Vanuit de werkgroep Energietransitie zijn we ook betrokken om zo onze duurzame boodschap in de slipstream mee te nemen, met onze campagne 'Utrecht doe(t) het licht uit!'. We doen speciaal voor I light U een extra oproep aan jullie om extra verlichting uit te doen tijdens I... Read more »

Kennissessie Koffie #3 / Melk of plantaardig alternatief?

Online

De havercappu’s zijn voor veel mensen al niet meer weg te denken, voor anderen gaat er niks boven een latte macchiato met melk. Of je nou al een overtuigd aanhanger bent van plantaardige melk of gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden, deze kennissessie zal laten zien hoe de voetafdruk van een cappucino omlaag kan. Samen met... Read more »

Kennissessie Koffie #4 / Vitaliteit

Online

Er is in de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor de gezonde en verantwoordde werkplek. Zit je wel goed, beweeg je wel genoeg, voel je je mentaal in staat je werk goed uit te voeren? Maar ook: voel jij verbinding met jouw collega’s en zit jij op je plek in het team? Dit leunt op... Read more »

Kennissessie Koffie #5 / Zero Waste Koffiebeleving

Online

Achter een kopje koffie zit aardig wat gebruik van materialen die op een gegeven moment in het afval eindigen: koffiedroes, een omzak voor de bonen, een bekertje, de koffiemachine en het meubel waar die op staat. Voor al deze stromen aan afgedankt materiaal zijn er verbeterslagen te maken, en daar wordt al aan gewerkt. Hoe... Read more »

Ronde Tafel Sessie Lyreco & klanten

Lyreco Herikerbergweg 280, Amsterdam, Netherlands

Voor de participanten van GBC Sloterdijken, Zuidoost, Utrecht en/of Zuidas waar Lyreco de leverancier is van kantoorartikelen wordt er door Green Business Club Nederland een Ronde Tafel Sessie georganiseerd. Lyreco is partner van Green Business Club Nederland. Wij zien kansen voor duurzame en ambitieuze verdere samenwerking. We verkennen dat graag tijdens een Ronde Tafel Sessie... Read more »

Online Kennissessie Zero Emissie Stadslogistiek

Online

Vanaf 1 januari 2025 gaat in Utrecht stapsgewijs een zero-emissiezone (ZE-zone) in. Dit betekent dat goederen die met bestel- en vrachtauto’s in of uit deze zone gaan, anders vervoerd moeten worden. Wat houdt dat in en wat kun je zelf doen? Op 26 maart organiseert Green Business Club Utrecht Centraal een online kennissessie hierover! Tijdens... Read more »

Kennissessie VANG x GBC | Inkoop

Deze zevende digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland in samenwerking met VANG Buitenshuis staat in het teken van inkoop. Cruciaal onderdeel van het realiseren van een circulaire en duurzame bedrijfsvoering én nieuwe spelers een kans te geven binnen de afvalmarkt. Willem van Leeuwen, Facility Service Manager, FMO |Nieuw koffiecontract Remko Klomps, Client Service Manager, Achmea |... Read more »

Project Opgelapt: doneer jouw oude laptop

WTC Utrecht Stadsplateau 2, Utrecht

Op 18 april staat de Utrechtse Uitdaging klaar om laptops in te zamelen in de lobby van het WTC Utrecht. Op deze dag kun je jouw afgeschreven of kapotte laptop doneren aan het project "Opgelapt" van de Utrechtse Uitdaging. Met jouw hulp krijgen deze laptops een tweede leven bij mensen die ze echt nodig hebben. Denk... Read more »