Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Energieneutrale gebieden: Stip op de horizon

Online

Vanaf 11 april organiseert Green Business Club Nederland de symposiumreeks 'Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden' om zo concreet mogelijk handvatten te bieden om te komen tot een energieneutraal gebied. AanmeldenWilt u bij een van de sessies van het symposium aanwezig zijn? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Het volledige programma ontvangt u dan... Read more »

Energieneutrale gebieden: microgrids

Online

Vanaf 11 april organiseert Green Business Club Nederland de symposiumreeks 'Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden' om zo concreet mogelijk handvatten te bieden om te komen tot een energieneutraal gebied. AanmeldenWilt u bij een van de sessies van het symposium aanwezig zijn? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Het volledige programma ontvangt u dan... Read more »

Energieneutrale gebieden: Zon op dak!

Online

Vanaf 11 april organiseert Green Business Club Nederland de symposiumreeks 'Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden' om zo concreet mogelijk handvatten te bieden om te komen tot een energieneutraal gebied. AanmeldenWilt u bij een van de sessies van het symposium aanwezig zijn? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Het volledige programma ontvangt u dan... Read more »

Energieneutrale gebieden: Routekaarten voor bestaande bouw

Online

Green Business Club Nederland organiseert samen met Green Business Club Utrecht de symposiumreeks 'Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden' om zo concreet mogelijk handvatten te bieden om te komen tot een energieneutraal gebied. Op 12 mei organiseren we een digitale werksessie Routekaarten kantoorgebouwen/ Uitvraag energieonderzoeken GBC. Donderdag 12 mei 11.00 - 12.00 uur. In Utrecht en... Read more »

GBCU Café: Energieneutrale gebieden

Movares Daalseplein 100, Utrecht

Donderdag 19 mei organiseert GBC Utrecht Centraal weer een GBCU Café: een bijzondere editie ditmaal, want het is tevens de slotbijeenkomst van de symposiumreeks 'Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden'. We sluiten feestelijk af: ons Energieconvenant krijgt nieuwe ondertekenaars! De kick-off van deze symposiumreeks was maandag 11 april in Bunnik. In de weken die volgden... Read more »

Energieneutrale gebieden: Afsluiting bij GBCU-Cafe

Utrechtse Stationsgebied

Vanaf 11 april organiseert Green Business Club Nederland de symposiumreeks 'Van Ambitie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden' om zo concreet mogelijk handvatten te bieden om te komen tot een energieneutraal gebied. Op 19 mei vindt de afsluiting plaats tijdens het GBCU-Café. Onder leiding van Mieke van Eerten-Jansen, projectleider Energie bij Green Business Club Utrecht Centraal, presenteren... Read more »

Inspiratiesessie Klimaatadaptatie

De Beleeftuin, Westplein

Op 9 juni organiseert Green Business Club Utrecht Centraal een inspiratiesessie Klimaatadaptatie! Tijdens deze kennissessie gaat het over de actualiteiten rondom klimaatadaptatie en een klimaatadaptief Utrecht Centraal. We beginnen de dag met een rondleiding in de binnentuin bij de Rabobank, krijgen een powerlezing van wetenschapper Eva Stache verbonden aan de TU Delft. We vervolgen onze... Read more »

GBC x VANG Buitenshuis | Swill: voorkomen is beter dan verwerken

Online

Op 23 juni vindt de tweede kennissessie, georganiseerd door Green Business Club (GBC) Nederland in samenwerking met VANG Buitenshuis plaats. Voorkomen is beter dan verwerken. Dit geldt zeker als het gaat om organisch afval, zoals GF/e en SWILL. Veel bedrijven zetten in op preventie van voedselverspilling, maar wat werkt en wat niet? Kom dan naar... Read more »

Participantenvergadering

Creative Valley

Op 28 juni staat de tussentijdse (besloten) participantenvergadering van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) gepland. Hoe gaat het met alle plannen? Wat staat er nog te gebeuren? Een live ontmoeting om ook kennis te maken met elkaar. Meer informatie? Wil je meer weten over de participantenvergadering? Neem dan contact op met Tirsa van der... Read more »

Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit

De Rijtuigenloods, Amersfoort Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort, Utrecht

We staan samen voor de uitdagende opgave om de mobiliteit te verduurzamen. De situatie is glashelder: dit doen we samen en het wordt steeds concreter. Het betreft ondernemers en werkgevers, de overheid van lokaal tot Europees en het onderwijs van lagere school tot kennisinstellingen. Nu is een mooi moment om met elkaar te delen waar... Read more »

GBCU Café: Zero Emissie – Meten en Matchen!

Central Park, Utrecht

Op 29 september organiseert Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) het GBCU Café Zero Emissie van 14:30-15:45 uur. Tijdens deze editie blikken we terug en kijken vooruit met best practices van onze participanten! GBCU Cafe Zero Emissie – Meten en Matchen! Tijdens deze speciale jubileum editie van het GBCU Cafe – we vieren ook ons 7... Read more »

GBCU Lustrumfeest

Central Park Utrecht

Op donderdag 29 september organiseert Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal een lustrumfeest. Dit feest zou eigenlijk in 2020 georganiseerd worden i.v.m. het 5- jarig bestaan, maar door Corona is dat uitgesteld. Nu vindt het wel plaats en vieren we dat we springlevend zijn! Back to the future! Samen stappen we in de toekomst van... Read more »

Green Business Club Safari 2022

GBC Eindhoven Spoorzone

Na online, op afstand of helemaal niet samenkomen, kan de verrekijker uit de kast: we gaan weer op Safari! Oftewel, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten tijdens de zesde editie van dit evenement waarbij we een kijkje nemen bij een van de 16 lokale Green Business Clubs (GBC). Participanten en samenwerkingspartijen zijn dit jaar welkom bij... Read more »

Kennissessie Energiebesparen: Case ING – Klimaatinstellingen

Online

Er is een drieledige aanpak voor kantoorgebieden om op korte termijn energie te besparen: de urgentie is groter dan ooit. Onderdeel van die aanpak is het efficiënter en duurzamer instellen van klimaatsystemen. Temperatuur in de winter omlaag, in de zomer omhoog en goed kijken naar tijds-en daginstellingen. Ronald Lazet, Senior Project & Verandermanager bij ING, deelt... Read more »

Kennissessie regelgeving: CSRD

Online

Om bij te dragen aan het Parijse Klimaatakkoord moeten veel Zuidasbedrijven vanaf 2024/2025 verplicht rapporteren over duurzaamheidsbeleid. Deze EU-wetgeving wordt Corporate Sustainability Reporting Directive genoemd. De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe richtlijn die organisaties vanaf 2024/2025 verplicht te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Om vanaf 2024/2025... Read more »

Stakeholdersontbijt Utrecht Centraal – GBCU

The Green House Croeselaan 16, Utrecht, UT

Green Business Club Utrecht Centraal organiseert een stakeholdersontbijt. Deze is op uitnodiging. Tijdens het Stakeholdersontbijt komen belangrijke stakeholders en CEO’s van het Utrechtse stationsgebied uit om kennis te maken met Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) en met elkaar. We ontmoeten elkaar, delen kennis en dat allemaal onder het genot van een heerlijk vers ontbijt.... Read more »

Kennissessie Energiebesparen: Case ABN AMRO – Lichten uit

Online

Er is een drieledige aanpak voor kantoorgebieden om op korte termijn energie te besparen: de urgentie is groter dan ooit.  Het aanpakken van zichtbare energieverspilling is daar onderdeel van. Dit heeft naast besparingswaarde ook enorme symbolische waarde. Green Business Club (GBC) Zuidas trapte af met onder andere de campagne Zuidas doet het licht uit, gevolgd... Read more »

Kennissessie koffiebeker GBC X VANG

Online

Een digitale kennissessie georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de derde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken). Ditmaal over de koffiebeker! De wegwerpkoffiebeker: voor iedereen die zich bezighoudt met afval & circulariteit binnen de dienstensector een neverending story... Niet gek, als... Read more »

Kennissessie CO2-rapportage personenmobiliteit GBC X NS

Online

Vanaf 2023 rapporteren bedrijven met meer dan honderd medewerkers over de CO2-uitstoot van de zakelijke reizen en het woon-werkverkeer. Hoe kan je dit als werkgever eenvoudig doen? Green Business Club (GBC) Nederland en Nederlandse Spoorwegen (NS) kijken met participanten terug op een bewogen mobiliteitsjaar. Daarnaast inspireren we werkgevers graag om goed 2023 in te gaan... Read more »

Opening I Light U

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

In januari is er weer lichtkunst in het stationsgebied. Vanuit de werkgroep Energietransitie zijn we ook betrokken om zo onze duurzame boodschap in de slipstream mee te nemen, met onze campagne ‘Mag het licht uit’. We doen speciaal voor I light U een extra oproep aan jullie om extra verlichting uit te doen tijdens I Light... Read more »

Symposium: Van Ambitie tot Aanpak – Klimaatadaptatie

CIRCL Amsterdam

Met grillige piekbuien, droogte en hittestress zijn de gevolgen van klimaatverandering steeds zichtbaarder. Lokale Green Business Clubs (GBC’s) richten hun programma in met projecten die klimaatverandering moeten tegengaan (minder CO2 uitstoot), maar ook klimaatadaptatie staat bij veel lokale GBC’s en soortgelijke samenwerkingsverbanden steeds hoger op de agenda. De uitdaging hierbij: welke maatregelen kunnen genomen worden en... Read more »

Circulair Inkopen Accelerator | Informatiesessie

Online

Aan de slag met circulair inkopen! Ja graag, maar hoe?! De Circulair Inkopen Accelerator biedt handvatten voor elke inkoopprofessional. Dit is een online leermethode ontwikkeld door PHI Factory die alle waardevolle kennis over circulair inkopen voor iedere professional op de eigen werkplek toegankelijk maakt. Zo kan ieder bedrijf gemakkelijk aan de slag met duurzamer en circulair inkopen.... Read more »

Kennissessie 10R-Framework en de toepassing in Utrecht

Movares Daalseplein 100, Utrecht

Op donderdag 16 maart van 09:30 tot 10:30 organiseert de GBCU bij Movares een kennissessie over het 10R-framework en de circulaire economie. Sara Rademaker, Adviseur circulaire economie voor de gemeente Utrecht en zelfstandig ondernemer / eigenaar van Circulair Support, neemt je mee in het 10R-framework en hoe zij dit toepast in haar werk bij de... Read more »

Circulaire Markt van de Duurzame Leverancier

Movares Daalseplein 100, Utrecht

Inspiratie opdoen over circulaire producten en diensten? Dat kan! Kom naar de circulaire markt van De Duurzame Leverancier op donderdag 16 maart waar duurzame koplopers jou meer over hun circulaire producten en diensten vertellen! Tijdens deze markt laten duurzame koplopers hun circulaire producten en diensten aan je zien. Je leert hoe zij dit hebben aangepakt,... Read more »

Verkenning Groene Expeditie

Rabobank Croeselaan 18, Utrecht

Hoe draagt jouw pand bij aan een natuurinclusieve stationsomgeving? Een groene omgeving is een gezonde omgeving. Voor medewerkers, voor bezoekers, maar vooral voor de beestjes in het stationsgebied. Daarom wil de werkgroep Groen Leven op 6 april in gesprek met alle participanten van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) en inventariseren welke plannen er zijn... Read more »

Bijeenkomst samen van wegwerp- naar herbruikbare beker!

Stadskantoor Utrecht Stadsplateau 1

Op vrijdag 7 april van 10.00 – 12.00 uur organiseert de gemeente Utrecht in het Stadskantoor Utrecht, samen met Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, de inspirerende bijeenkomst Samen van wegwerp- naar herbruikbare beker! Van wegwerp naar herbruikbare bekers Voor de bijeenkomst nodigen wij facility managers uit van grotere, Utrechtse kantoren, die... Read more »

Kennissessie Afvalpreventie GBC x VANG

Online

Een digitale kennissessie op 11 mei 2023 van 10:00 tot 11:30 georganiseerd door Green Business Club Nederland i.s.m. VANG Buitenshuis, de vierde in een reeks (#1 Zero waste: communicatie & gedrag en #2 Swill: voorkomen is beter dan verwerken en #3 De koffiebeker). Ditmaal gaat het over afval preventie! De route naar Zero Waste is... Read more »

Groene Expeditie

The Green House Croeselaan 16, Utrecht, UT

Op 23 mei van 14.30-16.30  is de tweede van de drie Groen Expedities van de werkgroep Groen Leven. In deze expedities onderzoeken we hoe we als participanten het stationsgebied gezamenlijk biodiverser en klimaatadaptiever kunnen maken. Vorig jaar heeft de werkgroep een klimaatscan laten maken en met deze reeks bouwen we daarop verder. Deze keer is... Read more »

Online kennissessie EU-Taxonomy (in relatie tot SFDR en CSRD)

Online

CSRD, EU-Taxonomy, SFDR; de wet- en regelgeving rondom verduurzaming wordt steeds complexer en uitgebreider voor bedrijven. Green Business Club (GBC) Nederland organiseert in 2023 i.s.m. een aantal partners een reeks online kennissessies om participanten van alle 17 GBC's hierin te ondersteunen met kennis en mogelijkheden. Om te beginnen met een sessie verzorgd door landelijk GBC-partner... Read more »

Plog- en Plandelcompetitie GBCU

Utrecht Stationsgebied

De Plog- en Plandelcompetitie is een initiatief van de Green Business Club Utrecht (GBCU), waarin werknemers van bedrijven in het stationsgebied samen op pad gaan om zwerfafval op te ruimen. En binnenkort is het tijd voor de volgende editie! Ben jij erbij? Met verschillende bedrijven zo veel mogelijk afval in het Utrechtse stationsgebied opruimen, leuk... Read more »