Laden Evenementen

Het Bomenbal

In 2024 presenteert Green Business Club Utrecht Centraal het Utrechtse Bomenbal. We transformeren met ruim 60 bomen het Jaarbeursplein om tot een magische groene oase midden in de versteende stad. Dit betekent; schonere lucht, verkoeling, toename van de biodiversiteit en betere opname van regenwater. Tijd om te ervaren wat groen in de stad kan doen!

Van april tot en met september staat het Jaarbeursplein vol met tientallen bomen in bakken die een groene oase vormen. Gedurende het hele voorjaar en zomer van 2024 kunnen alle bewoners en bezoekers van het Jaarbeursplein genieten van de bomen op het plein. Na het evenement krijgen deze een (semi)permanente plek in of rondom het stationsgebied. Dit is een initiatief van de Green Business Club Utrecht Centraal (werkgroep Groen Leven).

Klimaatadaptatie
Naar verwachting zal in 2050 ca. 80% van de wereldbevolking in stedelijk gebied wonen. Een versteende omgeving worstelt met extreme regenval, hitte, luchtvervuiling en afname van biodiversiteit. Het creëren van bos in de stad brengt verkoeling en schonere lucht. Regenwater wordt bovendien beter opgenomen en er ontstaat ruimte voor nieuwe soorten planten, insecten en dieren. Vergroening maakt het Jaarbeursplein versneld klimaatadaptief. En dat is nog maar het begin want iedereen ervaart: “dít is wat groen in de stad kan doen!”

Evenement
Vanaf de opening op Earth Day op 22 april zullen verschillende activiteiten plaatsvinden op het Jaarbeursplein. Bekijk ze in onze agenda en op de projectpagina. Wil jij ook iets organiseren met dit stadsbos als podium? We hebben een balboekje gemaakt met inspiratie!

Na het Bomenbal…
Het Bomenbal eindigt met de opening van het Future Green City World Congres dat van 23-24 september plaatsvindt in de Jaarbeurs. Vanaf dan krijgen alle bomen een nieuwe plek in het stationsgebied of net daarbuiten.

Alle bomen zijn geadopteerd door participanten van de GBCU en andere betrokkenen van het stationsgebied. Met het Bomenbal zet GBCU een extra stap in het vergroenen van het stationsgebied.

Meer weten over het Bomenbal? Mail naar utrecht@greenbusinessclub.nl. Of bekijk de projectpagina van het Bomenbal.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.