Laden Evenementen

Groene Expeditie

Op 23 mei van 14.30-16.30  is de tweede van de drie Groen Expedities van de werkgroep Groen Leven. In deze expedities onderzoeken we hoe we als participanten het stationsgebied gezamenlijk biodiverser en klimaatadaptiever kunnen maken. Vorig jaar heeft de werkgroep een klimaatscan laten maken en met deze reeks bouwen we daarop verder. Deze keer is het startpunt The Green House.

Begin april heeft de werkgroep bij alle participanten geïnventariseerd wat er bij iedereen rondom de eigen panden gebeurt op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie. Die informatie hebben we samengevoegd met de kennis van de gemeente en gedeeld tijdens de bijeenkomst op 6 april. Op 23 mei gaan we daadwerkelijk op expeditie door het stationsgebied. We gaan ter plekke kijken wat er nu al bloeit en groeit in het gebied en wat de meest succesvolle of kansrijke groene plekken zijn. Waar kunnen we in het gebied de grootste stappen zetten richting meer biodiversiteit en klimaatadaptatie?

In september is de derde en laatste expeditie van deze reeks. Tijdens deze bijeenkomst delen we de opbrengsten van de eerdere bijeenkomsten en presenteren we een actieplan voor een klimaatadaptief en biodivers stationsgebied.

Groen netwerk
Met deze reeks wil de GBCU bouwen aan een groen netwerk. Niet alleen fysiek in de buitenruimte, maar ook tussen de verschillende personen die verantwoordelijk zijn voor groen bij de participanten. De bijeenkomsteenreeks is een vervolg op de klimaatscan die vorig jaar door de GBCU is uitgevoerd. In opdracht van de gemeente Utrecht heeft TAUW het rapport “Bouwenstenen voor natuurinclusief bouwen” opgesteld.

Meer informatie
Wil je meer weten over de groene expeditie? Neem contact op met Lara Simons via larasimons@greenbusinessclub.nl.

Kom je ook? Deze uitnodiging mag ook doorgestuurd worden aan collega’s! Aanmelden kan via het aanmeldformulier!

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.