Laden Evenementen

GBCU Plog- en plandelcompetitie

In de week van 5 – 9 november organiseert de Green Business Club Utrecht een Plog- en Plandelcompetitie tussen de bedrijven die participeren in de GBCU.

Nu denk je misschien: wat voor een competitie?! Plogging is een trend uit Zweden die naar Nederland is overgewaaid, waarbij joggen gecombineerd wordt met een ‘plocka up’ (opraapactie). Klinkt het je nog steeds wat vaag in de oren? Check dan even dit filmpje van RTV Utrecht:

Het doel van de competitie is om een leuke en sportieve manier aandacht te vragen voor de plastic soep in het stationsgebied en mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval dat er rondslingert.

Wie doen er mee?

Gedurende de week gaan teams van o.a. Movares, Rabobank, Jaarbeurs, Gemeente Utrecht, Volksbank en ProRail met elkaar de Plog- en Plandelcompetitie aan. Elk team gaat op een eigen gekozen moment het stationsgebied in om al joggend (ploggen) of wandelend (plandelen) afval te verzamelen.

Aan het einde van de week zal bekend worden welk team het meeste afval verzameld heeft én natuurlijk het resultaat van de hele actie: de hoeveelheid afval wat er in totaal is opgehaald. Het winnende team bezoek krijgt een mooie prijs!

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.