Laden Evenementen

GBCU Plog- en plandelcompetitie #2

De lente staat om de hoek, het zonnetje laat zich voorzichtig weer wat vaker zien. Een prachtig moment om de prikkers uit te kast te trekken en op pad te gaan tijdens de tweede editie van de GBCU Plog- & Plandelcompetitie!

Op donderdag 4 april – de nationale “wandel naar je werk dag” – organiseert de GBCU voor haar leden de tweede grote Plog- en Plandelactie rondom station Utrecht Centraal. Met veel plezier nodigen we jou & je collega’s hierbij uit om mee te doen.

Voor degenen die het vorig jaar gemist hebben: plogging en plandelen is een trend uit Zweden die naar Nederland is overgewaaid, waarbij joggen of wandelen gecombineerd wordt met een ‘plocka up’ (opraapactie). Het doel van de actie is om een actieve en zichtbare bijdrage te leveren aan een duurzaam stationsgebied. Daarnaast vragen we op een leuke manier aandacht voor de plastic soep in het gebied en maken we mensen bewust van de hoeveelheid afval.

Afval gescheiden verzamelen

Dit jaar gaan we een stapje verder en zal het afval gescheiden ingezameld worden. Op 4 april van 12.00 – 13.00 uur ploggen alle deelnemende teams tegelijk. Elk team krijgt een specifieke afvalstroom toegewezen, en krijgt daarnaast de opdracht het meest frappante stuk afval dat zij tegen komen mee te nemen.

Het start- en eindpunt van de plog- en plandelroute is bij Movares, waar aan het einde van de dag ook de weging plaats zal vinden. De prijs gaat naar het team dat het meest originele stuk afval heeft ingeleverd. Vorig jaar heeft ProRail de plog- en plandel competitie gewonnen, welke participant gaat er dit jaar met de wisseltrofee vandoor?

Aanmelden

Meld je vandaag nog aan om samen met je collega’s te gaan ploggen en plandelen op donderdag 4 april. Prikkers en hesjes worden door de gemeente beschikbaar gesteld en wij zorgen voor een leuke aankleding. Een sportieve en leuke activiteit dus.

Aanmelden

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.