Laden Evenementen

GBCU KENNISSESSIE CIRCULAIR – VRAAG HET DE NATUUR

GBCU KENNISSESSIE CIRCULAIR – VRAAG HET DE NATUUR

Met Saskia van den Muijsenberg – BiomimicryNL

De natuur gebruikt haar wijsheid al 3,8 miljard jaar om duurzaam te overleven en innoveren. Daar kunnen we als mensen nog wat van leren!

In deze sessie hebben we een live-verbinding naar enkele locaties in het stationsgebied. Plekken waar de natuur dagelijks haar werk doet, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Saskia introduceert ons in de verwondering van deze alledaagse – niet altijd zichtbare – slimmigheid van de natuur op deze plekken.

We hebben drie leuke vragen / locaties in het gebied:

  1. De vleermuizen van Prorail – welke functie hebben ze in de stad- wat kunnen we van ze leren?
  2. De bijen op het dak van Movares – dragen natuurlijk bij aan onze biodiversiteit, maar wat kun je van ze leren over hoe ze samenwerken?
  3. Water uit de singel– Wat draagt waterleven bij aan een gezond stationsgebied? Wat kan de natuur in de donkere spoortunnels ons bieden?

Zet jezelf op aanwezig door onderaan het aanmeldformulier in te vullen! Voor vragen mail naar utrecht@greenbusinessclub.nl.

Deze leuke kennissessie wordt georganiseerd door onze Werkgroep Circulair! Bedankt!

Zo leer je op een leuke manier ook naar jouw dagelijkse werkplek te kijken. Duurzame oplossingen liggen vaak dichterbij dan je denkt!

Heb jij een vraagstuk waarbij je ook wel eens wilt weten hoe de natuur het oplost? Laat het ons weten en schrijf je in via utrecht@greenbusinessclub.nl!

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.