Laden Evenementen

GBCU Hackathon Zero Waste

Dit jaar gaat Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) de strijd aan tegen (zwerf)afval in de openbare ruimte van het Stationsgebied Utrecht Centraal! Het doel: (zwerf)afval verminderen, de circulaire economie een boost geven en bewustzijn onder passanten in het gebied vergroten. Als participant van GBCU kun je jouw bijdrage leveren tijdens deze Hackathon!

Utrecht Centraal is nog altijd het drukste station van Nederland, met ruim 87.000 in- en uitstappers op werkdagen. Al die in- en uitstappers nemen een hoop afval met zich mee. Koffiebekers, lunchzakjes, kranten en sigarettenpeuken, het beland allemaal in – en naast – de afvalbak. Juist op zo’n drukbezochte plek ligt een grote kans voor impact, en de grootste impact maak je samen met anderen.

Wees erbij
Op de dag zelf, zijn er drie onderdelen van de hackathon waar jij jouw bijdrage kunt leveren:
· 12.30 – 13.30 De startpitches (online): Zero Waste initiatieven introduceren zichzelf en lichten hun initiatief toe. Meld je je voor dit tijdsvak aan, dan luister je naar de pitches en kan jij feedback geven en je vragen stellen. Je geeft daarmee belangrijke input voor de initiatieven die zij kunnen gebruiken om hun plannen voor het stationsgebied verder aan te scherpen in het volgende tijdvak
· 13.30 – 15.30 Werktijd (online en/of fysiek): de initiatieven gaan aan de slag om hun pitch beter te laten aansluiten op het Utrechtse Stationsgebied. Meld jij je voor dit tijdvak aan, dan kun jij je aansluiten bij een team en hen helpen vanuit jouw kennis en/of enthousiasme. Wij nemen contact met je op om te bespreken hoe jij dit het liefste doet (online, fysiek, heel het tijdvak of maak je een kwartier van je tijd beschikbaar om te sparren? Etc.)
· 15.30 – 17.00 (online) De eindpitches: de initiatieven pitchen hun finale voorstel voor het Utrechtse Stationsgebied. Een vakjury samen met de mensen thuis bepalen welke 5 initiatieven winnen en worden geïmplementeerd in het stationsgebied in 2022!

Aanmelden
Aanwezig zijn bij een onderdeel? Of allemaal? Meld je dan aan via het aanmeldformulier!

Meer Evenementen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.