Laden Evenementen

GBCU Café – Zero Emissie

We hebben enige tijd stilgestaan maar vertellen tijdens elk GBCU Café graag de updates vanuit de werkgroepen met deze keer de focus op Zero Emissie goederenvervoer in de binnenstad! Op maandag 1 november 15:15 – 17:30 uur is het volgende GBCU Café in het Stadskantoor, met een aansluitende borrel.

  • Hoe zou het zijn met de pakjes, collies en zero-emissie voertuigen nu het Stationsgebied weer opstart?
  • Hoe liep de pilot van de GBCU koplopers in het bizarre afgelopen jaar?
  • Op welke roadmap koersen we richting 2025. En hoever zijn we dan af van de verplichting om in 2028 Zero Emissie te zijn?
  • Welke support krijgt jouw organisatie en je leveranciers in om Zero Emissie te worden?

Programma

15:15 Optioneel rondleiding *

15:30 Inloop

16:00 Plenair programma

  • Opening Bart van Leeuwen en Renée van de Heuvel (GBCU)
  • Susanne Balm (HvA) : Zero Emissie goederenvervoer de nieuwe norm in praktijk?Hoewel het aantal initiatieven groeit, lijkt de impact nog beperkt. Susanne Balm, onderzoeker aan de HvA neemt ons mee hoe we tot een schoner en efficiënter bevoorraad vestigingsgebied komen. Ze zoomt in op de rol van inkoop van opdrachtgevers en de te nemen stappen om te versnellen met zero-emissie stadslogistiek.
  • Zero Emissie goederenvervoer van visie naar beleid: gemeente en participanten in gesprek
  • Zero Emissie stationsgebied tour

17.15 Zeepkist & Netwerkborrel

*Rondleiding Zero Emissie in de praktijk bij Gemeente Utrecht

Gemeente en participanten in gesprek
Sanne van Meegdenburg, Teamleider Inkoop- & Contractmanagement Gemeente Utrecht
voelt direct de effecten van beleidsmaatregelen. De gemeente zelf moet immers het goede voorbeeld geven. Dialooggericht aanbesteden blijkt een echte versneller, zoals te zien is bij het voorbeeld Catering. Maar dan moet het in de praktijk ook nog werken.

Kirsten Houben, Productmanager Innovatie Rabobank houdt zich bezig met de ontwikkeling van ‘de werkplek van morgen’ binnen het Facilitair bedrijf. Door het vertalen van ‘Growing a Better World Together’ naar de interne bedrijfsvoering wordt een actieve bijdrage geleverd aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Slim samenwerken met organisaties in het Stationsgebied is het sleutelwoord.

Robert Beks, Account & Hospitality Manager Compass Group is medeverantwoordelijk voor het aangaan van contracten en zorgdragen dat de operatie deze uit kan voeren en dat het proces geborgd is. Zero Emissie afspraken vormen daarbij een nieuwe uitdaging. Hoe regel je dat en met wie? Robert gaat in gesprek aan de hand een case over invullen en uitvoeren van een contractafspraken voor Compass Group ten behoeve van Rabobank en Gemeente Utrecht.

Iets voor de zeepkist?
Deze onderwerpen en meer komen dit najaar langs op het GBCU Café. Heb je nog een mooie showcase die zeker op het podium moet? Laat het even weten aan karolien@hotspotlab.nl.
Zoals gewend tijdens het GBCU Café zullen we ook andere initiatieven een podium bieden, heb jij iets voor op de zeepkist passend bij de Werkgroep Circulair of de GBCU? Je krijgt enkele minuten spreektijd.

Aanmelden?
Wilt u ook aanwezig zijn bij deze editie van het GBCU Café? Dat kan! Meld u aan via het aanmeldformulier.

Meer Evenementen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.