Laden Evenementen

GBC Utrecht Centraal: Plogging & Plandel Competitie Goes Digital!

In tijden van crisis wordt men creatief. En dat geldt zeker ook de werkgroep Circulair van GBC Utrecht Centraal. De populaire Plog & en Plandelcompetitie die staat gepland op 22 april kwam door de corona-maatregelen in het geding. Wij hebben hard gezocht naar een manier om de halfjaarlijkse competitie toch door te laten gaan, en met succes. Met veel plezier nodigen we jullie uit voor ’s werelds eerste E-plogging competitie: Let’s clean the cloud!

CLEAN THE CLOUD
Heb je weleens stilgestaan bij hoeveel data je online hebt staan? Onze data in de ‘cloud’ schrijven we weg op een server in een datacenter. Het transport maar vooral de opslag ter plekke kost heel veel stroom. Ook als je die data al jarenlang niet meer opgevraagd hebt. Lees meer. Er worden sinds enkele jaren veel stappen in de goede richting zijn gezet qua verduurzamen van dataopslag. Het is echter interessant te kijken naar wát we dan opslaat. Want het is zonde wanneer er onnodig spul wordt opgeslagen dat we nooit meer zullen gebruiken…

DOE MEE!
Op 20 april start de GBCU met ’s werelds eerste E-plogging competitie. Drie dagen lang schonen deelnemende participanten hun cloud zo veel mogelijk op. Hoe we dat precies doen kunnen jullie lezen in de bijgevoegde briefing. Het principe is simpel: we houden een grote lenteschoonmaak, ieder in zijn eigen cloud-omgeving. We starten op maandag 20 april, en je hebt tot 22 april om zoveel data-zooi op te ruimen. Je activeert je collega’s met de hulp van de communicatiekit die je krijgt toegestuurd zodra je je aanmeldt. Aanmelden kan via dit formulier.

Op 22 april laat je ons weten hoeveel GB jij en jouw collega’s hebben opgeschoond. De data zelf hoeven we niet te zien, slechts de grootte van je vuilnismap. Vervolgens verwijder je die map van de cloud of vraag je je werknemers hun eigen vuilnismap te verwijderen.

AND THE WINNER IS…
Op 22 April – de internationale Dag van de Aarde – maken we bekend hoeveel Gigabytes aan data we hebben opgeschoond, en welke participant de grootste zak met data heeft weggegooid. De gelukkige winnaar ontvangt een bijpassend virtueel presentje en natuurlijk de eeuwige roem van het winnende van ’s Werelds eerste E-plogging competitie!

DREAM BIG, START SMALL
Het is de ambitie van zowel Green Business Club Utrecht Centraal als Green Business Club Nederland om dit project breder te trekken: deze heeft als doel bewustzijn te creëren over dataopslag. Met kennispartijen en bedrijven uit het netwerk wordt de impact van onnodige dataopslag verder in kaart gebracht. IT-brancheverenigingen maken zich zorgen over de explosieve toename van dataopslag die komt kijken bij de internet of things. Simon Besteman, ISPConnect: “De ongebreidelde dataopslag van internet of things is zeker een bedreiging. We stevenen af op een situatie waarin we tot maximaal vijftig keer zoveel data moeten opslaan als we nu doen. Dat betekent ook een enorme toename van het aantal datacenters en al het stroomverbruik dat daarbij komt kijken.” Wordt vervolgd!

Geef je nu op en doe mee met GBCU’s eerste Clean the Cloud actie!

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.