Laden Evenementen

Bijeenkomst samen van wegwerp- naar herbruikbare beker!

Op vrijdag 7 april van 10.00 – 12.00 uur organiseert de gemeente Utrecht in het Stadskantoor Utrecht, samen met Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, de inspirerende bijeenkomst Samen van wegwerp- naar herbruikbare beker!

Van wegwerp naar herbruikbare bekers
Voor de bijeenkomst nodigen wij facility managers uit van grotere, Utrechtse kantoren, die nu nog plastic wegwerpbekers gebruiken. Vanaf 1 januari 2024 geldt, op basis van Europese regelgeving, een verbod op het gebruik van plastic wegwerpbekers voor consumptie ter plaatse. Vanaf dat moment moeten de bekers herbruikbaar zijn.

De gemeente helpt graag mee bij het maken van de overstap naar herbruikbare bekers. Tijdens de interactieve bijeenkomst bieden wij u concrete handvatten in de beslissingen die u moet nemen om te voldoen aan de wetgeving én uw medewerkers te begeleiden in de overstap.

Aanmelden
Wilt u hierbij aanwezig zijn? Laat vóór 6 april weten of u aanwezig bent via het aanmeldformulier.

ProgrammaMerijn Tinga neemt u in twee uur mee langs regelgeving, de businesscase en de misverstanden. U gaat zelf aan de slag met uw eigen situatie aan de hand van een beslisboom. Aan het eind van de ochtend loopt u weg met een oplossingsrichting en een concept communicatieplan. Bekijk hier het volledige programma van de bijeenkomst.Nieuwe wetgevingDe nieuwe Europese wetgeving heeft als doel vermindering van consumptie van kunststof drinkbekers voor eenmalig gebruik en vermindering van zwerfafval. En daar vallen koffiebekers onder, vanwege de plastic coating die deze bekers bevatten. De nieuwe wetgeving komt voort uit de Single-Use Plastic richtlijn. Voor consumptie voor onderweg geldt vanaf 1 juli 2023 een verbod op gratis plastic wegwerpbekers én wordt het verplicht om een herbruikbaar alternatief aan te bieden.

Praktische informatie over de bijeenkomstDatum:            vrijdag 7 april 2023Tijd:                 9.30-10.00 uur inloop met koffie en thee                          10.00-12.00 uur bijeenkomstLocatie:           Stadskantoor Utrecht, Stadsplateau 1

PodcastLuister alvast de podcast met tips voor kantoren (25min):Weg van wegwerp #14 (art19.com)Wie is de Plastic Soup Surfer?De Plastic Soup Surfer is bekend van opvallende campagnes gericht op bedrijfsleven en beleidsmakers. Door zijn toedoen is er statiegeld op kleine flesjes en zijn diverse plastic producten uit de schappen gehaald. https://www.plasticsoupsurfer.org/nl/campagnes/cup-kickstarter-tour/

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.