Laden Evenementen

2030 SDG’s spel

Het ‘2030 SDG’s spel’ is een interactief kaartspel dat ontwikkeld is in Japan en dat de wereld simuleert tot aan het jaar 2030. Deelnemers gaan deze wereld samen creëren en ontdekken al doende hoe en in welke mate hun eigen acties impact hebben op de wereld.

Het spel geeft een idee waarom de Sustainable Development Goals (SDG’s) in het leven zijn geroepen en hoe je, vanuit deze benadering, zelf kan bijdragen aan deze doelen. Je hoeft vooraf geen kennis te hebben van de SDG’s waardoor het spel met verschillende doelgroepen (tegelijk) gespeeld kan worden; het is toegankelijk voor iedereen.

Het spel is een goede tool om meer bewustzijn over duurzaamheid te creëren, maar ook om het gesprek te starten over wat een ieder kan doen (als individu of binnen de eigen organisatie) om bij te dragen aan een duurzamere wereld in lijn met de SDG’s.

Behalve het spelen van het spel zijn er netwerkmogelijkheden: we hopen een divers gezelschap aan te spreken die in meer of mindere mate de ambitie heeft om te verduurzamen. Wie weet komen er wel mooie nieuwe samenwerkingen uit voort die ons weer een stapje dichter bij de SDG-doelstellingen van 2030 brengen!

Bekijk hier een sfeerimpressievideo van eerdere spelmiddagen die wij georganiseerd hebben.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.