2020/03/20 geplaatst in Geen categorie

Aanpak komende weken (Update COVID-19) – Zorg goed voor elkaar!

De organisaties in ons netwerk worden allemaal in meer of mindere mate geraakt door de maatregelen om snelle verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan: soms in de core business, maar sowieso in de bedrijfsvoering. Dit nog los van de mensen werkzaam bij deze bedrijven, die misschien ook persoonlijk geraakt worden. Spannende tijden, zacht uitgedrukt. Ook voor Green Business Club en de verschillende projecten, vraagt deze tijd om aanpassingen.

Projecten als het reduceren van zakelijk vliegverkeer, een E-bike Try-out, of mensen verleiden tot thuiswerken, lijken plotsklaps – tijdelijk  – niet meer relevant te zijn. Geplande bijeenkomsten, bedoeld om kennis te delen of op feestelijke wijze een nieuwe GBC te lanceren, zijn in ieder geval tot 6 april niet aan de orde. Tegelijkertijd ligt er voor de uitvoeringsorganisaties voldoende werk in de voorbereiding en uitvoering van lopende projecten.

Logischerwijs zijn nu plotseling hele andere, tot voor kort onbekende zaken even prioriteit. De focus ligt voor veel bedrijven op het vinden van een weg in deze fase van onrust. Dat neemt niet weg dat voorzitter Bart van Leeuwen bereikbaar is voor vragen, suggesties, of andere zaken.

Groene Oase
Op korte termijn staat de realisering van de Groene Oase gepland: een tijdelijke oase bedoeld als plek waar passanten, werknemers uit de buurt en de bewoners rondom het park tot rust kunnen komen en kunnen genieten van het historische park. Uiteraard houden we ontwikkelingen scherp in de gaten, maar vooralsnog kunnen we hier meer door. Meer informatie volgt op korte termijn.

Earth Hour
Meerdere organisaties, waaronder Rabobank en ProRail, doen met met Earth Hour op zaterdag 28 maart. De geplande Earth Hour Run 2020 in Utrecht is afgelopen weekend geannuleerd. WNF, de organisatie achter het initiatief, heeft besloten wel door te gaan met Earth Hour, maar in aangepaste vorm. Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden door te mailen naar Nina van den Berg.

PrintLess Contest
Op 31 maart zou de landelijke PrintLess Contest van Green Business Club Nederland van start gaan. Afgelopen jaar deden twintig bedrijven door heel Nederland mee. Twee maanden lang werd er tegen elkaar gestreden voor een zo groot mogelijke printreductie. Op dit moment starten is geen mogelijkheid. Projectmanager Lotte Gottschal is met partners in overleg over een mogelijk alternatief.

De belangrijkste boodschap: wees voorzichtig, blijf gezond en zorg goed voor elkaar.