Gepost door Green Business Club Zuidas
2019/09/25 geplaatst in Afval, Algemeen, Energie, Mobiliteit

Vragenlijst voor Duurzaamheidsdashboard

Om de impact die Green Business Club in het hele land maakt in kaart te brengen, ontwikkelt Data4Development een duurzaamheidsdashboard dat de voortgang jaarlijks zal monitoren. GBC Nederland kreeg hiervoor opdracht van RVO.

Met behulp van het dashboard moniteert een lokale GBC de eigen voortgang, maar ook hoe zij zich verhoudt tot het landelijk gemiddelde. Projectleider Demi Alders, GBC Nederland; ‘Vorig jaar hebben we bij een aantal bedrijven een testronde gedraaid, om zo scherp te krijgen wélke informatie beschikbaar is. Deze vragenlijst is gefinetuned en wordt nu in een mooie survey gegoten. Er is gesproken met besturen en programmamanagers van lokale clubs, om zo te zorgen voor draagvlak.’

In de week van 7 oktober gaat de survey naar alle participanten van lokale clubs. De vragenlijst gaat in op de volgende drie thema’s: energie, afval en personenmobiliteit. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 30 minuten duren.

Ter voorbereiding hierop is het handig als verbruiksdata van energie en afval van tevoren worden opgevraagd, zodat de vragenlijst gemakkelijk kan worden ingevuld.

De verzamelde data wordt uiteraard anoniem worden weergegeven in het dashboard. Er wordt zorgvuldig omgegaan met aangeleverde gegevens, in lijn met de privacyverklaring van Green Business Club.