2022/10/25 geplaatst in Energie

Masters of IKT: Twentse energieopgave zorgt voor ‘nieuwe energie’

Meer of minder windparken? Kan ons netsysteem wel alle aanvragen aan voor al die zonnepanelen van al huishoudens en bedrijven? Is waterstof de overweging voor ondernemers waard of is dit niet de juiste ‘stof’ tot nadenken? De Masters of IKT op 11 oktober stond in het teken van energieopwekking, -besparing en -opslag.

Vier keer per jaar wordt de Masters of IKT georganiseerd. Events op grote thema’s die ons in Twente bezighouden. Netwerkorganisatie IKT organiseerde in samenwerking met Green Business Club (GBC) Twente een nieuwe editie en afgelopen woensdag richtten we ons op duurzaamheid in Twente. Welke partijen richten zich hier al op en hoe kunnen wij daar van leren? Waar krijgen we letterlijk nieuwe energie van?

Duurzaamheid en energieopgave in perspectief
De aftrap was voor Jan Jonker, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud University. Jan zette ons brein in beweging om alles wat ons ‘om de oren vliegt’ omtrent duurzaamheid en de energieopgave in perspectief te plaatsen. Na zijn keynote gingen we in verdiepende sessies uiteen en werd er gefocust op energieopwekking (door Gasunie, Coteq Netbeheer, Cogas), energiebesparing (door ) en energieopslag (door VDL Energy Systems, Koolen Industries, Twente Board).

Tot slot stonden er Twentse duurzame voorbeelden klaar om de bezoekers te inspireren. Studenten van de University of Twente presenteerden de Solarboat (Solar Boat Twente) en de waterstofauto (Green Team Twente). De waterstoftrailer van HyMatters, een omgebouwde bmw naar waterstofauto en de waterstofauto van Toyota Drent trokken ook de nodige bezoekers.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit evenement? Neem contact op met Louis Oosterik, programmamanager GBC Twente via l.oosterik@gbctwente.nl.

Foto’s door: Suus’ Fotosjop