Gepost door Green Business Club - Landelijk

Tropische safari door Utrechtse Stationsgebied

Geen Powerpoint, maar Power”

Deze slogan is bij de landelijk GBC-Safari van vorig jaar in het leven geroepen, maar ook dit jaar weer toepasbaar. Op 3 juli jl. wandelden ruim 36 GBC-participanten, programmamanagers en samenwerkingspartners langs de duurzame hotspots van GBC Utrecht Centraal. Geen twee uur luisteren naar een Powerpointpresentatie (kan ook heel nuttig zijn!), maar in de actieve modus op stap door het Stationsgebied. Doen waar GBC goed in is: DOEN!

De gidsen van gemeente Utrecht, programmamanager Judith Sterkenburg en bestuurslid Wilma Kreikamp (Rabobank) vertelden over de GBC deelauto’s van We Drive Solar, de Complimentenpoort en de zonnepanelen op het dak van de Jaarbeurs. Tijdens het wandelen, wisselden de aanwezigen ervaringen en ideeën uit.

Met bijna 30 graden, kwam het verkoelende biertje om 17.00 uur bij The Green House als geroepen. De voorzitters van de lokale besturen en het landelijk bestuur sloten de dag af met een etentje bij deze duurzame hotspot. Ook hier een grote uitwisseling van best practices en positieve energie. Kern van het gesprek tussen de bestuursvoorzitters: “GBC draait in eerste instantie om mensen, niet om bedrijven”.

Volgend jaar organiseert GBC Nederland de vijfde editie van de jaarlijkse Safari. GBC Eindhoven Spoorzone heeft al laten weten de andere GBC’s graag welkom te heten. Wie weet tot dan?!