2021/08/15 geplaatst in Mobiliteit

Terugblik seminar ‘Duurzaam zakelijk vervoer’

Op 24 juni vond ons seminar over duurzaam zakelijk vervoer plaats bij Green Business Club (GBC) Twente participant HK Autolease. Met ruim 40 aanmeldingen werd een interessant programma afgewerkt waar elektrisch rijden een prominente plaats innam.

Unieke coalitie
Han ten Broeke, voorzitter van de BOVAG, gaf een toelichting op de duurzaamheidsplannen van ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en Vereniging Autoleasemaatschappijen (VNA). Zij presenteerden woensdag 12 mei een geheel uitgewerkt, haalbaar en betaalbaar plan voor de hervorming van de autobelastingen. Deze unieke coalitie stelt voor om de autobelastingen in Nederland eenvoudig, stabiel en voorspelbaar te maken en ze te laten bijdragen aan het halen van de aangescherpte klimaatdoelen voor 2030 en het einddoel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Terwijl mobiliteit voor iedere Nederlander betaalbaar en bereikbaar blijft.

Proefritten
Na afloop van de presentaties volgden de proefritten in elektrische auto’s, waaronder een Audi E-Tron GT. De elektrische auto’s vielen in de smaak. Daarnaast bespraken we laadmogelijkheden en ook Fietslease werd uitgebreid in het zonnetje gezet. De concrete vervolgstap is een verdergaande samenwerking tussen HK Autolease en Lanova laadpalen om elektrisch rijden te bevorderen.