2017/09/02 geplaatst in Evenementen

Terugblik op Midsummernight-borrel

Op 21 juni vond de midsummernight-borrel plaats. De bijeenkomst bood een mooie gelegenheid om in een gezellig en compacte setting informatie te krijgen over activiteiten van de Green Business Club Twente en als (potentiële) participanten met elkaar in verbinding te blijven. Annemarie Kristen blikt terug.

We zijn verrast met een zeer interessante lezing van gastspreker Annemarit van Boekhoven. Annemarit is industrieel ontwerper en één van de winnaars van de Duurzaamheidsprijs van de Hof van Twente met haar boek over biomimicry. Bij biomimicry wordt gekeken naar welke oplossingen de natuur al heeft bedacht en wat je daarvan kunt leren. “Het mooie van biomimicry is, dat het duidelijk maakt dat wij niet het wiel hoeven uit te vinden, dat heeft de natuur al voor ons gedaan. We moeten het alleen zien”, aldus Annemarit. Annemarit heeft ons met allerlei bijzondere foto’s voorbeelden uit de natuur voorgeschoteld die kunnen bijdragen aan innovatie en efficiency.

Na afloop van de lezing hebben we onder het genot van een drankje en een hapje in de wei van de Inspiratieboerderij Duurzaam in Hof van Twente gezellig nagepraat over de duurzame zaken die ons bezig houden.