Water

In Zuidas en Beatrixkwartier gebeurt het al: bedrijven verruilen de flessen bronwater voor flessen kraanwater. Ook in Twente wil de Green Business Club bedrijven stimuleren om over te stappen op kraanwater.

Annemarie Kristen, bestuurslid van GBC Twente en initiatiefneemster van de Inspiratie Boerderij Duurzaam in Hof van Twente, schenkt al jaren kraanwater: “Het valt mij op hoe vaak er nog flessen mineraalwater op tafel komen en dat terwijl ons kraanwater behoort tot het het schoonste water ter wereld. Het is niet alleen lekker, maar ook veel duurzamer om kraanwater te drinken. Denk maar aan de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het vervoer van al die flessen bronwater. Daarnaast is kraanwater ook nog eens stukken goedkoper. GBC Twente wil bedrijven hier graag op attenderen.”

Hieronder een aantal feiten op een rij:
– Bronwater geeft 500 keer meer CO2 uitstoot dan kraanwater, als gevolg van de productie, verpakking en het transport van bronwater.
– Het schenken van flessen bronwater leidt tot veel glas en plastic afval. Wanneer er kraanwater wordt geschonken neemt de hoeveelheid afval af.
– Bronwater is 500 keer duurder dan kraanwater. Voor 1000 liter kraanwater betaalt men in Amsterdam €1.24. Terwijl 1000 liter bronwater in de supermarkt € 780,- kost! Voor de prijs van 2 liter bronwater kun je dus meer dan 1000 liter kraanwater kopen.

Neem voor meer informatie contact op met Annemarie Kristen.

Projectgroep: Water