Participantenbijeenkomst bij ODIN Groep: vol energie aan de slag!

Op donderdag 7 maart vond de jaarlijkse participantenbijeenkomst plaats van Green Business Club Twente. Met 28 deelnemers was de bijeenkomst goed bezocht. Gastheer was de ODIN Groep uit Hengelo. Doel van de bijeenkomst was om de doelstellingen, beleid en uitvoering van projecten van GBC Twente voor te leggen aan de deelnemende bedrijven.

De participantenbijeenkomst vond plaats bij ODIN Groep, een nieuwe participant met een sterke focus op cloud- en datacenter oplossingen en biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven.  Na een inleiding van Tim Timmermans, directeur Previder van de ODIN Groep, was het podium voor Koen ter Denge die een toelichting gaf op het duurzaamheidsbeleid van de ODIN Groep. Lees het duurzaamheidsverslag van ODIN.

Plannen komende jaren

Louis Oosterik, programmamanager van GBC Twente, gaf een toelichting op het de plannen voor de komende jaren om duurzaamheid bij ondernemingen op een hoger plan te krijgen. Er wordt ingezet op 4 programmalijnen: Energietransitie, duurzame mobiliteit, circulaire economie en human capital. Om een grote impact te realiseren op het gebied van duurzaamheid wil GBC Twente o.a. groeien tot een netwerk van minimaal 100 participanten in 2025. Om dit te kunnen bereiken wordt er intensief samengewerkt met het belangrijkste ondernemersnetwerk in Twente, de Industriële Kring Twente(IKT). Vicevoorzitter van de IKT, André Oude Weernink is tevens de nieuwe voorzitter van Green Business Club Twente. Link naar de presentatie.

Datacenters

Pieter de Haer van Previder vertelde over datacenters als grootverbruikers van energie. Heel genuanceerd deed hij uit de doeken dat het werken vanuit gespecialiseerde datacenters veel duurzamer is dan het gebruik van een eigen serverruimte. Previder adviseert, bouwt en beheert. Hun oplossingen implementeren ze op locatie of veilig vanuit eigen Twin-datacenters in Nederland.

Duurzaamheidscarrousel

Daarna was het de beurt aan de participanten om het beleid voor de komende jaren nog eens aan te scherpen. In een duurzaamheidscarrousel kreeg men de mogelijkheid om aan te geven welke elementen men nog wilde toevoegen om duurzaamheid nog beter op de kaart te krijgen. Tevens kon men aangeven welke bijdrage de ondernemingen van de participanten hieraan kunnen leveren. Onder de inspirerende leiding van bestuursleden Ton Beune, Ton de Bruijne en André Oude Weernink kwamen er zeer zinvolle aanvullingen tot stand waarin met name het thema human capital meerdere keren werd genoemd.

Duurzame wijn uit Twente

Al met al een energieke, zinvolle bijeenkomst in het duurzame gebouw van de ODIN Groep aan de A1 in Hengelo. Na afloop was er uiteraard gelegenheid bij te praten onder het genot van een duurzame wijn uit Twente en passende duurzame hapjes. Ook aansluiten bij dit duurzame netwerk? Neem vrijblijvend contact op met Louis Oosterik – l.oosterik@gbctwente.nl.