2021/10/11 geplaatst in Logistiek

Opening H2Hub Twente

Op 25 oktober 2021 vanaf 14:30 uur vindt de opening plaats van de H2Hub Twente: een fysieke plek waar ondernemers en onderwijs samenwerken aan onderzoek, ontwikkeling en toepassing van waterstoftechnologie. Met dit initiatief wordt het mogelijk voor het bedrijfsleven om met concrete projecten op het gebied van waterstof, aan de slag te gaan.

Achtergrond
In maart 2019 nam een kleine groep ondernemers het initiatief om een hub voor opwekking, opslag, opleiding en toepassing van waterstoftechnologie op te richten: De H2Hub Twente, gevestigd in het pand aan de Kolthofsingel 8 in Almelo. Een pand waar producten werden ontwikkeld die over de hele wereld hun toepassing vonden. Denk hierbij aan rekenmachines, tv’s, auto’s of de Hubble Ruimtetelescoop. Met de komst van de H2Hub Twente wordt deze plek opnieuw een brandpunt van innovatie, maar dan met waterstoftechnologie.

Programma
Het programma bestaat uit verschillende sprekers en wordt de H2Hub officieel geopend door Tijs de Bree, gedeputeerde provincie Overijssel. Daarna volgt er een kennismaking met de partners in de H2Hub.

  • Welkom door Ton Beune
  • Introductie Coöperatie Waardemaker door Gerard Schröder
  • Gastspreker Paul Bombeld, hoofdredacteur Waterstof Maginze over ‘De Wereld van Waterstof’
  • Officiële opening H2Hub Twente door Tijs de Bree, gedeputeerde provincie Overijssel
  • Kennismaking met de partners in de H2Hub Twente

Meer informatie
Benieuwd naar de H2Hub Twente of wenst u meer informatie te ontvangen hierover? Neem contact op met Louis Oosterik, programmamanager GBC Twente via l.oosterik@gbctwente.nl