2022/09/15 geplaatst in Energie

Masters of IKT & GBCT: De Twentse energieopgave onder hoogspanning

Meer of minder windparken? Kan ons netsysteem wel alle aanvragen aan voor al die zonnepanelen van al huishoudens en bedrijven? Is waterstof de overweging voor ondernemers waard of is dit niet de juiste ‘stof’ tot nadenken? Kom naar de Masters of IKT op dinsdag 11 oktober 2022!

Menig koffieapparaat en straathoek is getuige van deze gespreksonderwerpen. De mondiale politieke spanningen zorgen ervoor dat we ook in Twente de dialoog wakker houden, ook al lijkt het soms een ver-van-ons-bed-show. We moeten nadenken over hoe wij onze energievoorzieningen inrichten, nu en in de toekomst. Er zijn Twentse initiatieven volop in ontwikkelingen om alternatieve energievoorziening mogelijk te maken.

Tijdens deze Masters of IKT worden de mogelijke oplossingen van de energieopgave in kaart gebracht en word je geprikkeld door lokale projecten die de inzet van alternatieven hebben vertaald van theorie naar praktijk. Een Masters of IKT die jou, jouw bedrijf en de regio een inspirerende energieloos geeft richting energietransitie.

Programma
15:30 uur: inloop
16:00 uur: Hoogleraar duurzaamheid Jan Jonker aan het woord
16:45 uur: Verdiepingssessies op opwekking, besparing en opslag van energie
17:30 uur: Borrel, netwerken, beursvloer
18:30 uur: Einde

Meer informatie
Binnenkort volgt er meer informatie. In de tussentijd vragen? Neem contact op met Louis Oosterik, programmamanager GBC Twente via l.oosterik@gbctwente.nl.