Gepost door Green Business Club - Landelijk
2020/04/21 geplaatst in Algemeen, Challenge, Circulair, Energie, Klimaat

Green Business Club supports Kraak de Crisis

In deze moeilijke en zware tijd slaan verschillende jonge ondernemers de handen ineen: met Kraak de Crisis worden ondernemers uitgedaagd na te denken over initiatieven die bij dragen aan een socialer en duurzamer Nederland. De 10 finalisten krijgen gedurende een week een coachingstraject van PwC en Frisse Blikken. Green Business Club heeft zich aangesloten als supporting partner. Initiatieven kunnen tot 3 mei worden aangeleverd.

Er wordt gezocht naar initiatieven die bijdragen aan meer werkgelegenheid na corona, inspelend op onderstaande trends:

  • CO2 reductie
    We zien de CO2 in onze atmosfeer dalen. We zijn op zoek naar initiatieven die ervoor zorgen dat we dit ook in de toekomst blijven doen.
  • Zorg voor elkaar
    We zien dat we wat meer naar elkaar om gaan kijken en beter voor elkaar zorgen. We zijn op zoek naar initiatieven die Nederland ook in de toekomst socialer maken.
  • Circulaire economie
    We zien een snelle verandering in onze supply chains. Hoe kunnen we onze materialen, producten en onderdelen hoogwaardig hergebruiken, afval verminderen en zo afhankelijkheid van toelevering uit andere landen reduceren?

Vanaf 27 april stemt het publiek op hun favoriete ideeën. De 5 initiatieven met de meeste stemmen plaatsen zich voor de finale. Daarnaast kiest de organisatie 5 initiatieven uit op basis van potentiële impact. De winnaars krijgen na de finale aanvullende begeleiding door PwC. Daarnaast maken finalisten kans op een goldticket voor de Dutchtainable Blitzscale, 100 uur begeleiding door Talent voor Transitie en andere programma’s.

Lees meer.