Gepost door Green Business Club - Landelijk

Geslaagde GBC Safari in Bunnik

Green Business Club Nederland organiseerde weer een safari door één van de gebieden van de zeventien lokale clubs. GBC Bunnik heette de ruim zeventig deelnemers welkom in hun inspirerende gebied vol ontwikkelingen. De mooie initiatieven, de leuke deelnemers en het zonnige weer zorgden samen voor een succesvolle middag vol energie.

Eline Kik (directeur GBC Nederland), Sjors Wessels (voorzitter GBC Bunnik) en Ragnhild Scheifes (programmamanager GBC Bunnik) verwelkomden de vele bestuursleden, participanten, partners van diverse lokale GBC’s en andere geïnteresseerden. In een korte presentatie maakten de deelnemers kennis met de lokale club en verzamelden zich vervolgens op het parkeerterrein voor een officiële opening van de bandenpomp.

Opening bandenpomp
Een bandenpomp in de kleur van Green Business Club Bunnik: deze staat op het parkeerterrein bij het Postillion Hotel Bunnik om het brandstofverbruik van medewerkers en bezoekers te verminderen. Na het welkomstwoord, verzamelden de aanwezigen zich op deze plek voor de officiële opening door de wethouder van Bunnik: Julie d’Hondt.

Wil je meer weten over de bandenpomp? Neem contact op met Ragnhild Scheifes via bunnik@greenbusinessclub.nl.

Detentiedak
Sjors Wessels nam de aanwezigen mee het dak op van Vrumona, waar het eerste Nederlandse detentiedak is geplaatst. Het 588m2 tellende groendak vermindert de kans op wateroverlast op het terrein door extreme wateroverlast: het is een groendaksysteem waarbij het regenwater dat op het dak valt, tijdelijk wordt opgevangen en vervolgens vertraagd wordt afgevoerd.

Meer weten over het detentiedak? Kijk op detentiedak.nl of neem contact op met Sjors Wessels via sjors.wessels@sempergreen.com.

Anton van Dampad
Bedrijven gaven aan dat hun medewerkers het pad niet fijn en veilig vinden en daarom niet graag met de trein naar Bunnik reizen. Daar ging de werkgroep Mobiliteit mee aan de slag en verschillende partijen werkten aan het opknappen van het Anton van Dampad. Het doel is dat inwoners uit Bunnik en medewerkers van de bedrijven met plezier gebruik maken van dit pad. En hopelijk leidt het tot meer gebruik van de trein onder de medewerkers!

Wil je meer weten over het Anton van Dampad? Neem contact op met Ragnhild Scheifes via bunnik@greenbusinessclub.nl.

Mobiliteit & Circulair
Naast het Anton van Dampad, vertelde Marjolein van der Stok namens Goedopweg binnen het thema Mobiliteit, meer over de mobiliteitscans die zij uitvoeren in het gebied. Heb je interesse in de mobiliteitsscans? Neem dan contact op via marjolein@goedopweg.nl.

Tynke van den Heuvel nam de deelnemers mee in het circulaire verhaal van Studio Wae. Alle producten die zij op de markt zetten zijn circulair en duurzaam. Zo maken zij klimaatadaptieve bestrating wat voor 76% gemaakt is van hergebruikte grondstoffen, Co2 neutrale vloerbedekking en kleden welke voor 100% gemaakt is van productieuitval. Wil je hier meer over weten? Neem contact op via tynke@studiowae.nl.

Afsluiting van de safari
De safari werd afgesloten met een netwerkborrel en een diner voor de voorzitters en bestuursleden van de zeventien Green Business Clubs in het land, waar zij tijdens een brainstorm samen hebben nagedacht over projecten, ambities en het maken van impact. Tijdens de netwerkborrel reikte Guido Frenken, Raad van Advies GBC Nederland, de derde editie van de GBC Award uit aan GBC Eindhoven Spoorzone met hun project: ‘Van koffiedik naar oesterzwam’.

Dank aan alle aanwezigen, onze lokale participanten en landelijke partners voor al het enthousiasme en de grote inzet. Het was een inspirerende editie met mooie voorbeelden op het gebied van mobiliteit, circulariteit, energie en vergroening!

Bekijk de foto’s in de online galerij!