Gepost door Green Business Club - Landelijk
2019/02/25 geplaatst in Algemeen, Circulair, Logistiek

Eline Kik bij New Business Radio

Eline Kik, directeur Green Business Club Nederland, was te gast bij New Business Radio waar zij vertelde over hoe Green Business Clubs het bedrijfsleven, de overheid en onderwijsinstellingen verbindt om collectief duurzame projecten te initiëren en uit te voeren.

Met negen -en de 10e in oprichting- lokale GBC’s en een netwerk dat ruim 150 bedrijven telt, is de impact groot. De kracht van de Green Business Clubs ligt in het doen. Zo kijken bedrijven in Zaanstad naar de mogelijkheid voor het uitwisselen van restwarmte tussen industrie en kantoren. In Zuidas is er een een ambitie gesteld voor een 25.000m2 groot waterbergend ParkDak, waar nu één derde van is gerealiseerd.

Ook mobiliteit is een belangrijk thema bij verschillende lokale clubs; zo zijn er in Beatrixkwartier, het Utrechtse Stationsgebied en Zuidas deelauto’s geplaatst. Daarnaast riep Eline bedrijven op voor deelname aan de PrintLess Contest die in april start. In navolging op het succes in Zuidas vorig jaar waarbij 500.000(!) minder A4-tjes zijn geprint, wordt nu het gehele GBC-netwerk uitgedaagd om twee maanden lang de printer en kopieerapparaat minder te gebruiken.

Symposium Emissievrije Stadslogistiek

Speciale aandacht was er voor het symposium Emissievrije Stadslogistiek in Utrecht op maandag 4 maart. Ruim 100 bezoekers hebben zich al aangemeld voor deze dag waar onder andere inkopers en logistiek managers concrete handvatten krijgen om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de bevoorrading. Klik hier voor meer informatie, het programma en (gratis) aanmelden.

Radio-uitzending terugluisteren

Luister hieronder de radio-uitzending met Eline terug.