2017/10/21 geplaatst in Geen categorie

Plannen denktank steeds concreter

De plannen met betrekking tot een  duurzame denktank in de vorm van een Green Business Club Challenge worden steeds concreter. Gedachte is dat creatieve ondernemers en experts van GBC Twente onder begeleiding samen aan de slag gaan. Momenteel wordt gezocht naar financiering hiervan.

Naast de Green Business Club Challenge worden in samenwerking met regionale scholengemeenschappen thema-sessies op basis- en middelbare scholen voorbereid om jongeren te betrekken bij de regionale duurzame energieplannen. Juist jongeren kunnen met hun onbevangen blik creatieve oplossingen bedenken voor lastige issues bij gebiedsontwikkeling. De resultaten van de denktanks zullen o.a. worden ingebracht bij de programma’s Enschede Wekt Op, Agenda van Twente, Nieuwe Energie Overijssel, Nieuwe Energie Hengelo en Twentse Energie Strategie.

De Lonnekerschool van de scholengemeenschap Consent is zo’n  school waar GBC Twente kennisopbouw en denkkracht faciliteert. De Lonnekerschool is begin oktober gestart met een reeks lessen over duurzame energie inclusief een gastcollege van GBC Twente-voorzitter René Venendaal over zonnepanelen en windenergie en een bedrijfsbezoek gecombineerd met proefjes aan GBC Twente-lid BTG. De reeks zal worden afgesloten met een mini-conferentie op 31 oktober. Alle evenementen zijn op beeld opgenomen en worden gedeeld.

Meer informatie over de projectgroep.