2019/03/01 geplaatst in Circulair

CIRCO-Tracks van start: Circulaire Gebouwinstallaties

Werkzaam in de bouw of installatie branche en geïnteresseerd om circulaire business in gang te zetten? Vanaf april starten Novel-T en Provincie Overijssel met de 3-daagse CIRCO-Track: circulaire gebouwinstallaties. Ga samen met experts aan de slag met het creëren van nieuwe business en samenwerking rondom dit thema en breng de ontwikkeling en toepassing van installaties voor jouw bedrijf een stap verder!

Circulaire businessmodellen bieden ook voor de maakindustrie steeds meer kansen: de winst van een product zit niet meer alleen in het produceren en verkopen. De Circular Business Design Tracks (CIRCO-Tracks) is een programma waarin je samen met experts circulaire businesskansen voor jouw organisatie verkent. Je zet concrete stappen in de ontwikkeling van vernieuwde producten, diensten en businessmodellen met als resultaat: een implementatieplan waarmee je waardeverlies vermindert en dus concurrentiekracht vergroot. Vanaf april start de eerste track met het onderwerp: Circulaire Gebouwinstallaties.

VAN WAARDEVERNIETIGING NAAR BUSINESSKANSEN

In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’. De winst van een product zit niet meer alleen in het produceren en verkopen. Dan begint het pas. Rondom de Product Life Cycle kan op vele manieren waarde worden gecreëerd voor zowel het bedrijf, de gebruikers en de leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van producten en materialen, verminderen van het gebruik van fossiele grondstoffen of het verduurzamen van je productieproces. Hierdoor ontstaan nieuwe uitdagingen en businesskansen voor organisaties. Deze nieuwe vormen van waardeketens en modellen zijn onmisbaar. Het ontwerp is daarbij de motor om tot meer circulaire producten, diensten en businessmodellen te komen. De eerste van de drie CIRCO-Tracks start in april met het thema Circulaire Gebouwinstallaties. De thema’s voor de overige twee CIRCO-Tracks zijn nog niet bepaald. Wil je hieraan deelnemen? Laat je interesse aan ons weten via het formulier onderaan deze pagina.

EERSTE TRACK: CIRCULAIRE GEBOUWINSTALLATIES

Vanaf april starten we met de eerste CIRCO-Track, gericht op circulaire gebouwinstallaties. Tijdens een serie van drie workshops ga je aan de hand van een circulaire design methodologie aan de slag met het creëren van nieuwe business en samenwerking rondom circulaire gebouwinstallaties, gebruikmakend van hernieuwbare energie. Het doel van deze CIRCO-Track is om de ontwikkeling en toepassing van installaties een stap verder te brengen: van frisse en energiezuinige gebouwen naar circulair ontwikkelde, slimme, energie-neutrale of -positieve gebouwen.

Klik hier om je aan te melden voor deze track