2017/11/16 geplaatst in Evenementen

Weervrouw Helga van Leur wil Twente duurzaam inspireren

Duurzaamheid – we hebben er in Nederland de mond vol van. Maar… hoe krijg je mensen zover dat ze er ook echt iets mee dóen? Vanuit die gedachten leidt voormalig RTL4-weervrouw Helga van Leur dinsdag 21 november de tweede jaardag van de Green Business Club Twente in. Ondernemers zijn hiervoor tussen 15.30 en 18.30 uur welkom bij Van der Valk Hotel Hengelo.

Green Business Club Twente, kortweg GBCT, bestaat twee jaar. Dat viert het duurzaamste netwerk van Twente op 21 november tijdens de tweede jaardag. De psychologie van de duurzaamheid staat deze middag centraal. Want duurzaamheid vergt balans tussen de bekende drie p’s, aangevuld met een vierde p; people, planet, profit en… passie! Reden voor Helga van Leur om als duurzame voorvechtster het publiek mee te nemen op een duurzame reis langs haar gedachten en ervaringen.

Leuk, leefbaar en betaalbaar
“Over dertig jaar moet deze aarde nog steeds leuk, leefbaar en betaalbaar zijn”, deelt de tv-weervrouw gepassioneerd haar motivatie. Dat vraagt volgens haar om kennis én emotie om gedrag te veranderen. “Wat in je eigen omgeving speelt, raakt je meer. Dáár begint het dus. Als je daarop inspeel, zet je het wiel van duurzamer handelen in gang. Green Business Club Twente helpt dat effect versnellen bij ondernemers in de regio.”

Kennissessies met thema
Na de inleiding van Van Leur volgen parallel aan elkaar vier kennissessies. Over onder meer innovatieve en zelfs circulaire duurzaamheidsmaatregelen in nieuwe en bestaande gebouwen, over de kringloop van afvalstoffen tot grondstoffen en over slimme mobiliteit en deelauto’s.

Samenwerking met IKT
De GBCT is mede op initiatief van Industriële Kring Twente (IKT) in 2015 ontstaan. Vandaar dat IKT deze jaardag aangrijpt om haar driemaandelijkse IKT College hieraan te koppelen. De bijeenkomst op 21 november bij Van der Valk Hotel Hengelo is daarom gratis toegankelijk na aanmelding. Er hebben zich nu 120 mensen aangemeld voor het evenement. Zien we u daar?  Kijk hier voor meer informatie en meld u aan!