Arup

Participant Arup is een onafhankelijk internationaal ingenieursadviesbureau, opgericht met het idee dat de gebouwde omgeving het leven van mensen kan veranderen en verbeteren.

“Onze missie luidt dan ook niet voor niets: ‘We shape a better world’. Al bijna 25 jaar adviseren wij in Nederland onze opdrachtgevers bij het oplossen van complexe bouwkundige opgaven. Dit doen wij door gebruik te maken van onze uitgebreide expertise, ons wereldwijde netwerk en een multidisciplinaire en innovatieve ontwerpbenadering. Vanuit 95 kantoren in 34 landen werken wij dagelijks met ruim 18.500 collega’s aan innovatieve en duurzame projecten in de gebouwde omgeving; van stedelijke gebiedsontwikkeling, gebouwontwerp en -renovatie, tot infrastructurele opgaven en projecten in de onderwijs-, zorg- en kunst- en cultuursector”.

Sustainability is everything
“Bij alles wat wij doen staat duurzaamheid centraal. Zo zijn wij pionier in het ontwerpen van grootschalige, klimaatneutrale gebouwen en het transformeren van stedelijke gebieden naar (natuur)inclusieve en toekomstbestendige leefomgevingen. Daarnaast adviseren wij al 15 jaar Rijkswaterstaat over het verlengen van de levensduur van de belangrijkste verkeersbruggen in Nederland. Ook op het gebied van industrie, technologie en wetenschap adviseren wij de sector bij het verduurzamen van zowel bestaande faciliteiten als nieuwe ontwerpen. Zo hebben wij de afgelopen jaren een solide reputatie opgebouwd in het toekomstbestendig ontwerpen van de talrijke datacenters die ons land telt”.
De innovatieve oplossingen van GBC Sloterdijken participant Arup zijn gebaseerd op de toepassing van geavanceerde digitale technologieën en de slimme toepassing van zowel gerecyclede als nieuwe, duurzame materialen.

Meer weten over Arup?
Kijk op www.arup.com en hier voor meer informatie over de Arup projecten in Nederland.

 

Testimonial

Als wereldwijd opererend ingenieursadviesbureau geven wij invulling aan onze missie: ‘We shape a better world’ door ons aan te sluiten bij lokale impactmakers zoals de Green Business Club Sloterdijken. Ons doel is niet alleen het identificeren van projecten voor het gebied waar wij gehuisvest zijn, maar ook de daadwerkelijke oplevering ervan. Op deze manier kunnen we samen met andere participanten de transitie naar een duurzame toekomst versnellen.” – Hester Duijndam-Wittewaal, Mei 2024