Laden Evenementen

Zero Waste: communicatie & gedragsverandering als sleutel tot succes?

Dit is een eerste kennissessie van GBC Nederland en VANG Buitenshuis voor het gehele netwerk van Green Business Club met als hoofdthema communicatie en gedrag. Naast enkele inhoudelijke presentaties is er ruimte voor interactie: de experts vanuit VANG maken graag kennis en zijn nieuwsgierig naar de input vanuit het netwerk.

Programma:

 

  • Algemene introductie VANG Buitenshuis en wet & regelgeving omtrent afval
   Johanna Minnaard – Senior Adviseur Afval en Circulair
  • Communicatie & Gedrag: sleutel tot succes?
   Stefan van der Wal – Senior Adviseur Gedrag en Circulaire Economie
  • Voorbeeld uit de praktijk – Koploper FMO
   Willem van Leeuwen – Facilitair Adviseur 

Juiste en doelgerichte communicatie omtrent afval is cruciaal, gebeurt dit niet dan haken medewerkers af of eindigt een stroom alsnog bij het restafval. Denk hierbij aan:

 

  • Het informeren van huurders, medewerkers en/of schoonmaakpartners;
  • (Subtiel) sturen op scheidingsgedrag;
  • Communicatie vanuit de inzamelaar wanneer zij een stroom afkeuren en het alsnog bij het restafval belandt, bijvoorbeeld in het geval van PMD of koffiebekers;
  • Antwoorden op vragen over het verschil tussen bedrijfs- en huishoudelijk afval; de gebruikte iconen, nudges en primes bij de afvalbakken;
  • Delen scheidingpercentages en tonnages;
  • Het ontkrachten van afvalmythes.

Tijdens deze eerste kennissessie voor participanten van Green Business Club gaan experts vanuit VANG Buitenshuis hier dieper op in. Input vanuit participanten voor deze of toekomstige sessies is welkom: inspirerende voorbeelden waar het goed ging, of juist aanpakken die totaal faalden… Neem contact op met Nina van den Berg (nina@greenbusinessclub.nl), ook voor aanmelden.

VANG Buitenshuis is een programma van Rijkswaterstaat bedoeld om bedrijfsleven te helpen afval te verminderen en de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering te stimuleren. GBC Nederland werkt samen met VANG aan een gebiedsaanpak Zero Waste. Lees meer.

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.