Laden Evenementen

Sloterdijken Energieneutraal

Hoe maken we de energietransitie in het gebied Sloterdijk Centrum concreet? De projectgroep Energie van Green Business Club (GBC) Amsterdam Sloterdijken organiseert een evenement voor gebouweigenaren en bedrijven in Sloterdijk Centrum op 25 mei 2022 om die energietransitie met praktische handvatten en inventieve oplossingen waar te maken.

Als we weten dat in 2023 kantoorgebouwen minimaal aan energielabel C moeten voldoen, dan moeten we nu aan de slag. Doen we dat niet, dan wordt investeren lastig en verhuren of financieren onmogelijk. Vastgoedportefeuilles kunnen vrij eenvoudig opgeschaald worden met de inzet van energiescans en opgelost worden met onder andere digitale toepassingen.

Wat zijn de voorwaarden?
Label A 2030, Paris Proof 2050 Smart Ready Indicator 2026 (EPBD). Op het moment dat data niet gevalideerd kan worden zijn ze niet geschikt voor investeerders.

Gebouwen willen wij all-electric maken, echter is er onvoldoende vermogen beschikbaar vanuit de netbeheerders. Hoe worden panden gebruikt? Er is te weinig zicht en dat inzicht willen wij geven om gebouwen te helpen in het adaptief worden aan de omgeving.

Onze participanten Arup, Arcadis, Alliander, EQUANS en Gemeente Amsterdam organiseren een interactief evenement voor gebouweigenaren en bedrijven in Sloterdijk Centrum waar we met elkaar op zoek gaan naar praktische handvatten, we geïnspireerd worden door de volgende generatie en de samenwerking in ons eigen gebied opzoeken om de energietransitie waar te maken.

Programma
Datum: 25 mei
Locatie: EDGE West – Basisweg 10, Amsterdam
Tijd: 16:00-18:00 (aansluitend borrel)

Het programma staat in het teken van verbinden, inspireren en handelen. Wat kunnen we nu, samen doen om de energietransitie waar te maken? Onder leiding van een moderator worden er stellingen ingebracht en discussiëren we over de haalbaarheid van energietransitie in het gebied. Vervolgens gaan Young Professionals van Arup, Equans, Alliander en Arcadis business cases over micro-grids pitchen. Zij worden vervolgens door een jury beoordeeld en wijzen een winnaar aan. We sluiten af met een borrel.

Aanmelden
Wil je bij dit evenement aanwezig zijn? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Na de aanmelding sturen we je aanvullende informatie.

Heb je vragen over het evenement of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ragna van Damme, programmamanager GBC Sloterdijken via ragna@greenbusinessclub.nl

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.