2024/01/18 geplaatst in Evenementen, Event, Logistiek, Mobiliteit

Een geslaagd Mobiliteitsevent en plezierig GBC Café

Onze participanten en andere belangstellenden kwamen op woensdag 17 januari samen in het Edge West gebouw aan de Basisweg. Er kon kennis, motivatie en inspiratie opgedaan worden tijdens de kennissessie rond het thema Mobiliteit en Logistiek.
Daarna was er tijdens het GBC Café de gelegenheid tot netwerken met professionals uit het Sloterdijken gebied.
 

Een korte terugblik op een geslaagd Mobiliteitsevent en een plezierig GBC Café

Athora heeft met de verhuizing naar Sloterdijken in mei 2023 een momentum gecreëerd om het mobiliteitsbeleid opnieuw vorm te geven. De mobiliteitsscan van Breikers heeft waardevolle inzichten opgeleverd, waardoor zij het aantal parkeerplekken hebben verminderd. Dit is geïntegreerd in het beleid, waarbij de Toogether-app wordt gebruikt voor een reserveringssysteem. Medewerkers van Athora hebben de mogelijkheid om vanuit huis te werken en kunnen een NS Business Card verkrijgen, aangezien het station Sloterdijk nabij is. Dit laatste was een cruciale factor bij de keuze voor huisvesting.
In de afgelopen maanden werd duidelijk hoe het mobiliteitsbeleid in de praktijk functioneert. Bijsturing op specifieke onderdelen blijft noodzakelijk maar deze stappen naar een toekomstbestendig mobiliteitsbeleid hebben effect en bieden perspectief.  

Breikers heeft met de mobiliteitsscan die zij uitvoeren, verder toegelicht.
Deze tool kan tevens ondersteuning bieden bij de rapportageverplichtingen met betrekking tot werkgerelateerde personenmobiliteit (per 1 juli 2024).
Breikers biedt organisaties de mogelijkheid om deze scans kosteloos uit te voeren, met een inspanningsverplichting als een van de voorwaarden. 

Arup heeft twee casestudy’s besproken: deelmobiliteit en cargobikes. Beide onderwerpen illustreerden succesvolle voorbeelden. Samenwerking tussen zowel gemeentelijke instanties als bedrijven in het gebied, is essentieel. Een vervolginitiatief is in ontwikkeling, waarbij GBC Sloterdijken deze partijen zal samenbrengen. Onder de verschillende deelnemers is er veel expertise die wordt gebundeld om lokaal impact te genereren op dit onderwerp. 

GBC Cafe

Netwerkborrel professionals Sloterdijken

De dag werd afgesloten met een informele borrel, waar veel waardevolle contacten werden gelegd. Bovendien kregen alle aanwezigen een rondleiding door het prachtige kantoor van Athora op de vijfde verdieping van een gerenoveerd, duurzaam gebouw – Edge west. 

Voordat het zover was kreeg Chocolatemakers de gelegenheid om hun bijzondere verhaal te delen.

Pitch duurzame ondernemers uit het gebied

Chocolatemakers

De missie? De meest heerlijke chocola zonder concessies aan mens of natuur. – Zo smaakt die reep nóg lekkerder! 

Sinds 2019 produceert de Chocolatemakers fabriek in de Amsterdamse cacaohaven solar-powered en emissie-vrije chocola. Een inspirerend verhaal:  

Om te beginnen bereiken de cacaobonen de fabriek al op een bijzondere en duurzame wijze, namelijk per zeilschip! De fabriek zelf – waar de bonen tot heerlijke repen worden verwerkt, is toekomstbestendig: het transparante dak levert zonne-energie, waardoor ze het afgelopen jaar 35.000 kg CO2 hebben bespaard. Duurzaamheid wordt verder bevorderd door composteerbare verpakkingen, geen verspilling van afval of energie in de fabriek, fairtransport met zeilschepen en cargo-transport met fietsen.  

Nieuwsgierig? Neem contact op met chocolatemakers voor rondleidingen en om meer te weten te komen over hun idealen en duurzame werkwijze. Ook goed om te weten: er zijn veel mogelijkheden om deze bijzonder duurzame chocolade te bestellen voor medewerkers en klanten.  

 

 

Aan alle aanwezigen, sprekers en belangstellenden: hartelijk dank voor jullie komst en bijdrage aan dit inspirerende event en de plezierige netwerkborrel.  

Houd onze agenda in de gaten voor komende events zoals dit mobiliteitsevent en volg ons op LinkedIn voor updates en nieuws.