2023/04/26 geplaatst in Energie

Meer bedrijven doen het licht uit in Sloterdijken

De klimaatcrisis, stijgende energieprijzen, Paris proof zijn en in 2050 energieneutraal, zijn redenen om energieverbruik aan te pakken. Sinds afgelopen oktober doen steeds meer bedrijven hun licht uit tijdens 23:30 – 06:00 uur. Dit bespaart energie én kosten en is daarnaast fijn voor de bewoners in en rond Sloterdijken.

De klimaatcrisis, stijgende energieprijzen, Paris proof zijn en in 2050 energieneutraal, zijn redenen om energieverbruik aan te pakken. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne vraagt echter om een versnelde aanpak. Dit laatste was aanleiding voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA) om een actienetwerk op te starten. De kantoorgebieden in en rond Amsterdam zijn een mooi startpunt om versneld energie te besparen. Green Business Club (GBC) Zuidas en GBC Sloterdijken zijn ambitieus en hebben een conceptplan opgesteld. Onze kantoren nemen verantwoordelijkheid en zijn een voorbeeld voor anderen. De Naritaweg is al nagenoeg donker.

Bedrijven volgen en doen het licht uit
Samen gaan we voor een donker Sloterdijken. En sinds de start van de campagne ‘Sloterdijken doe(t) het licht uit!’ doen steeds meer bedrijven hun licht uit. De volgende bedrijven doen reeds mee:

Zo is er bijvoorbeeld ervoor gezorgd dat de schakelklok voor de buitenverlichting is aangepast of wordt er gewerkt met sensoren door het gebouw en duurzame verlichting.

Meer informatie
Wil je meer weten over de campagne? Neem contact op met Eveline Klok via eveline@greenbusinessclub.nl.

Meedoen?
Gaat bij jullie het licht uit en meedoen? Laat het ons weten via het aanmeldformulier!