2023/02/07 geplaatst in Algemeen

Maak kennis met onze nieuwste participant: Athora!

Het is niet onopgemerkt gebleven. Green Business Club Sloterdijken heeft grootse plannen. Extra blij zijn we daarom met uitbreiding van de club met Athora.Vanaf januari zijn zij participant en binnenkort verhuizen zij vanuit Amstelveen naar Amsterdam Sloterdijk. Om Athora welkom te heten en alvast aan jullie voor te stellen, hebben we drie vragen voorgelegd. Willem van Biezen, Manager Facility Management neemt ons mee.

1. Waarom zijn jullie als Athora lid geworden van Green Business Club Sloterdijken?
Athora kijkt ernaar uit om intrek te nemen in Edge West en vindt het belangrijk om zo snel als mogelijk ook te participeren in de omgeving. Deelname aan de Green Business Club is de uitgelezen mogelijkheid om dat te doen en de focus op duurzaamheid past volledig binnen de doelstellingen van Athora.

2. Zijn er binnen Athora projecten op het gebied van duurzaamheid waar jullie trots op zijn?
Binnen Athora proberen we in alles wat we doen invulling te geven aan duurzaamheid. Hoe we dat doen verschilt: in onze rol als verzekeraar gaat het dan om duurzame producten en klantrelaties.

In onze rol als werkgever zetten we bijvoorbeeld in op duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en maken we nu mooie stappen om een nog meer inclusieve werkgever te worden.

Als maatschappelijk betrokken onderneming hebben we het afgelopen jaar onze medewerkers gemotiveerd en gefaciliteerd om zich als vrijwilliger in te zetten voor verschillende projecten. En als grote belegger zijn wij al jaren toonaangevend als het gaat om duurzaamheid. Dat betekent aanpakken en daarom hebben we heel recent concrete en ambitieuze doelen gesteld onder andere op onze bijdrage om klimaatverandering een halt toe te roepen.

3. Welke thema’s binnen duurzaamheid krijgen op dit moment extra aandacht bij jullie?
Binnen Athora is veel aandacht voor duurzaamheid en met de verhuizing naar Edge West benadrukken we dat. Mobiliteit is een belangrijk speerpunt en met de verhuizing willen we iedereen motiveren meer gebruik te gaan maken van het OV en andere manieren van vervoer dan de auto alleen. Al geruime tijd wordt elektrisch rijden gestimuleerd en is het leasepark volledig elektrisch.

Onze afdeling Facility Management loopt voorop in het geven van het goede voorbeeld. Zo hebben we energiebesparende maatregelen genomen in de vorm van ledverlichting, het werken met sensoren, waterbesparende maatregelen en zonnepanelen. Op beide locaties wordt gebruik gemaakt van een Warmte Koudeopslag installatie, hierdoor wordt op één locatie helemaal geen gas gebruikt en op de andere locatie is sprake van minimaal gasverbruik.

Verder organiseren we verschillende activiteiten, de Doe-het-dinsdag is hiervan een goed voorbeeld. Collega’s rapen dan tussen de middag afval in de omgeving van het kantoor. Op onze huidige locatie hebben we een bijenpopulatie en het is de bedoeling dat deze meeverhuist naar Edge West!