Gepost door Green Business Club - Landelijk
2022/07/06 geplaatst in Afval

GBC x VANG Buitenshuis | Swill: voorkomen is beter dan verwerken

Op 23 juni vond de tweede kennissessie plaats, georganiseerd door Green Business Club (GBC) Nederland in samenwerking met VANG Buitenshuis plaats. Voorkomen is beter dan verwerken. Dit geldt zeker als het gaat om organisch afval, zoals GF/e en SWILL. Veel bedrijven zetten in op preventie van voedselverspilling, maar wat werkt en wat niet? Experts deelden best practices en ervaringen.

Wat kun je doen als opdrachtgever?
Binnen dit programma van Rijkswaterstaat (RWS) gericht op het verminderen van bedrijfsafval, is ook aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling. Dit is een van de focusgebieden van Paula Huismans binnen VANG Buitenshuis. Daarnaast heeft zij dit thema ook op de agenda gezet van de eigen organisatie gezet: het is belangrijk aandachtsgebied binnen de eigen bedrijfsvoering. Waarom is het voorkomen van verspilling zo belangrijk en hoe neem je als opdrachtgever je cateraar daarin mee? Bekijk de presentatie.

De rol van de cateraar
Deze cateraar is participant van GBC Zuidas en ontplooiden verschillende initiatieven gericht op het voorkomen van verspilling. Sustainability Specialist Pauline Rosenberg deelt best practices en voorbeelden uit de praktijk. Bekijk de presentatie.

Meten is weten
Met de tool van Orbisk krijgen organisaties grip op hun voedselverspilling. Met behulp van beeldherkenning herkent Orbi automatisch welke ingrediënten worden weggegooid, in welke hoeveelheid én op welk moment van de dag. Deze gegevens komen terug in een overzichtelijk dashboard. Bekijk de presentatie.

Terugblik eerste kennissessie
Op 17 februari 2022 vond de eerste kennissessie plaats over zero waste met een focus op communicatie en gedrag. Experts vanuit VANG Buitenhuis en bedrijfsleven deelden handvatten en concrete tips. Lees de terugblik op deze eerste kennissessie! Wilt u meer weten over deze kennissessies? Neem dan contact op met Nina van den Berg, projectmanager GBC Nederland via nina@greenbusinessclub.nl