2022/04/06 geplaatst in Klimaatadaptatie

Projectgroep Klimaatadaptatie brengt groene kansen in kaart

De krantenkoppen van afgelopen jaren liegen er niet om. Onze steden worden warmer en gedurende natte periodes is er steeds vaker sprake van wateroverlast. Des te meer reden voor steden om klimaatadaptieve oplossingen te vinden, leefbaarder en toekomstbestendiger te maken. Vergroening en klimaatadaptatie staan inmiddels hoog op de gemeentelijke agenda. Ook voor ons eigen gebied Sloterdijken. Eveneens de focus van onze projectgroep Klimaatadaptatie.

De projectgroep Klimaatadaptatie bestaat uit Arcadis, gemeente Amsterdam en Rainproof. Samen brengen zij op dit moment de toegankelijkheid en leefbaarheid van het gebied in kaart en onderzoeken zij hoe zij het gebied klimaatadaptief kunnen maken.

Het onderzoek
Met een rondwandeling door het gebied brengt de projectgroep de eerste mogelijkheden voor vergroening en klimaatadaptieve maatregelen in beeld. Denk hierbij aan groene daken en gevels, wateropvang en het verminderen van verharding. Aan de hand van stresskaarten wordt gekeken naar de gevoeligheden op het gebied van wateroverlast, hitte en droogte binnen Sloterdijken en gaat de projectgroep in gesprek met bedrijven over mogelijke oplossingen.

Nadat dit in kaart is gebracht, komt de projectgroep met een routekaart, bestaande uit concrete projecten om het gebied te vergroenen en klimaatadaptief te maken.

Rondwandeling in het gebied
We zijn nog op zoek naar projectleden. Werk jij binnen een bedrijf in het Sloterdijk Centrum gebied en wil je een bijdrage leveren aan het klimaatadaptief en vergroenen van Sloterdijken? Neem contact op met ragna@greenbusinessclub.nl

Andere Green Business Clubs zetten zich in voor een (groen) leefbaar gebied
Naast GBC Sloterdijken, zetten ook andere lokale Green Business Clubs zich in om de hun gebied te vergroenen en te verlevendigen. Ben je benieuwd naar wat andere lokale GBC’s doen binnen dit thema? Neem dan een kijkje op de GBC Kennisbank voor een impressie!

Meer informatie
Heb je vragen over dit onderzoek? Of heb je interesse in deelname aan de projectgroep Klimaatadaptatie? Neem dan contact op met Ragna van Damme, programmamanager GBC Sloterdijken via ragna@greenbusinessclub.nl