Café Wilskracht

Waarom is jouw bedrijf participant van de Green Business Club Rotterdam Alexander?
Lokaal impact maken op het gebied van duurzaamheid e.d. door samenwerking spreekt mij erg aan. Ik denk dat we dit beter kunnen verwezenlijken door de verbinding aan te gaan met elkaar. En juist contacten leggen en verbindingen maken gaat mij als horeca-man goed af!

Wat doet het bedrijf al op het gebied van duurzaamheid (praktijkvoorbeelden duurzaamheid) en welke wens is er nog?
Wij koken al ruim 25 jaar elektrisch en hebben stadsverwarming, wij zijn dus al van het gas af, wij weten niet beter! In de horeca is duurzaamheid en verantwoording niet meer weg te denken. Weet wat je eet, afval-management, lokale producten, zingeving, het wordt steeds belangrijker om hier een goede invulling aan te geven. Daarbij zijn wij als relatief kleine speler afhankelijk van onze leveranciers en partners en daarmee bekend met het belang van verbindingen leggen en samenwerking. Die kennis en kunde breng ik graag in bij de GBC Rotterdam Alexander!

In navolging op bovenstaande vraag: hoe kan de Green Business Club Rotterdam Alexander hierbij helpen?
Door te participeren maken we deel uit van een lokaal sterk netwerk. Dat is nodig in een tijd waarin (lokale) overheid steeds meer aanstuurt op zelf redzaamheid, zelfbestuur en lokaal georganiseerde initiatieven. Een lokale GBC kan als eigen entiteit de verbindende rol spelen waarbinnen verschillende partijen verenigd kunnen optrekken en duurzaamheidsdoelstellingen grootser waargemaakt kunnen worden.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij de Green Business Club Rotterdam Alexander?
Als mede oprichter en voorzitter van het oprichtingscomité ben ik een van de enthousiastelingen die het gebied een warm hart toedraagt. Ik zet me ook de komende tijd graag in om van GBC Rotterdam Alexander een succes te maken!