Laden Evenementen

Kennissessie Koffie #1 / Een reis naar de oorsprong van de koffieboon

Met een kopje koffie in de hand staan wij aan het eind van de keten van koffie. In deze kennissessie zullen we kijken naar het begin van de keten, waar koffie vandaan komt. De meeste koffies zijn niet meer terug te traceren naar de oorsprong, of hoogstens naar een heel land. Dit terwijl kennis over de herkomst van koffie van groot belang is om negatieve impact op mens en milieu aan te pakken. Ando Tuininga van Pure Africa zal het een en ander vertellen over het belang van traceerbaarheid om de omstandigheden te verbeteren, de potentie van block-chain technologie, en de rol van keurmerken.

Deze kennissessie is onderdeel van een reeks: ‘Van boon tot beker’. Met het einde van de wegwerpbeker in zicht, gaat er veel aandacht naar waar de koffie uitgedronken wordt, maar een kop koffie kan zo veel meer zijn. Met een compleet en duurzaam ingericht koffiecontract kan een organisatie bijdragen aan de levenskwaliteit van de boer, SROI-verplichtingen invullen, stappen maken richting een meer plantaardige catering, een fijne koffiebeleving bieden aan medewerkers met oog voor hun gezondheid én bijdragen aan zero waste doelstellingen. Hoe? Dat komt aan bod tijdens deze reeks inspiratiesessies georganiseerd door Green Business Club Nederland in samenwerking met partner MAAS.

Meld je hier aan!

De volgende kennissessies:

2) Social Return in de koffie
Dinsdag 12 december 15.30 – 16.30

3) Melk of plantaardig alternatief?
Dinsdag 9 januari 2024 15.30 – 16.30

4) Vitaliteit
Dinsdag 23 januari 15.30 – 16.30

5) Zero Waste Koffiebeleving
Dinsdag 6 februari 15.30 – 16.30

Meer informatie?
Neem contact op met projectmanager Nina van den Berg via nina@greenbusinessclub.nl

Meer Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief