2022/02/21 geplaatst in Afval, Circulair

CircularOffice Sodexo: helpt kantoren naar een circulaire economie

In een circulair kantoor is er geen afval en behouden grondstoffen hun waarde. Met CircularOffice helpt Sodexo kantoren naar een circulaire economie. Vanuit de aansluiting bij Green Business Club Rotterdam Alexander (GBC RA) is al eerder een mooie samenwerking ontstaan tussen Sodexo en GroenCollect.

Circulair kantoor
Sodexo werkt samen met CircularOffice naar een circulaire economie binnen kantoren. CircularOffice richt zich structureel op het terugdringen van afval op kantoor en het zo circulair mogelijk maken van afvalstromen als grondstof voor nieuwe producten. Het doel: een nieuw afvalvrij kantoor. Dit doen zij door samen te werken aan: slimme inkoop, terugdringen van verspilling, hergebruik van grondstoffen en het stimuleren van duurzaam gedrag bij medewerkers.

Samenwerking Sodexo en GroenCollect
Sodexo zette al eerder concrete stappen op het gebied van afval: een samenwerking met GroenCollect. Zij halen bij het Qlubhuis van Sodexo de onvermijdelijke GFT-stromen, zoals koffieresidu en sinaasappelschillen op en verwerken deze tot nieuwe producten. Zo krijgt het afval een tweede toepassing.

Benieuwd naar meer verhalen vanuit Sodexo? Je leest het in hun digitale magizine.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de samenwerking van Sodexo en GroenCollect, ontstaan vanuit GBC RA? Neem dan contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBC RA via carola@greenbusinessclub.nl