2022/02/06 geplaatst in Algemeen

Studenten Hogeschool Rotterdam delen hun bevindingen om het gebied te verduurzamen

Op 31 januari 2022 deelden studenten van de opleiding Vastgoed en Makelaardij van de Hogeschool Rotterdam hun bevindingen en creatieve voorstellen met het bestuur van Green Business Club Rotterdam Alexander. De afgelopen 6 maanden hebben de studenten gewerkt aan het ontwikkelen van een plan om het gebied te verduurzamen.

Studenten delen hun bevindingen
De studenten en docent Peter Anker, verzamelden wederom bij Wilskracht. De werkgroepen hebben allemaal een ander stuk van het gebied onderzocht en hebben vele aanbevelingen gedaan om Rotterdam Alexander toekomstbestendiger te maken. Zo zijn er plannen gedeeld over het aanleggen van een groene verbindingsroute, geluidwerende parkeergarages naast de ov-verbindingen, wateropvang systemen, groene gevels en nog veel meer klimaat adaptieve innovaties. Ook hebben de studenten rekening gehouden met de sociaal duurzame aspecten als leefbaarheid en veiligheid door bijvoorbeeld het introduceren van foodhallen, het herbestemmen van kantoorpanden naar appartementencomplexen en het aanleggen van groene parken.

Het doel van het project was om te onderzoeken wat de stedelijke kwaliteit, demografische ontwikkeling en toekomst ontwikkelingen van centrumgebied Rotterdam Alexander zijn. De studenten hebben concrete analyses en plannen overlegd. Het bestuur kijkt uit naar het vervolg van dit project.

Een hartelijke dank aan de studenten voor hun inzet en het opleveren van de creatieve plannen en inzichten.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Annabel Wickel, assistent programmamanager GBC Rotterdam Alexander via:
annabel@greenbusinessclub.nl