2022/01/24 geplaatst in Evenementen, Mobiliteit

Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit: meld je aan!

Als trotse communicatiepartner van Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit Rotterdam werkt Green Business Club Rotterdam Alexander samen met het Rotterdamse bedrijfsleven, gemeente Rotterdam en Zuid-Holland Bereikbaar aan duurzame mobiliteit in de stad. Doel is om de CO₂-uitstoot van ons woon-werk en zakelijk verkeer minimaal te halveren voor 2030. Tijdens de kick-off bijeenkomst op 25 oktober 2021 in het Erasmus MC sloten de eerste 23 grote bedrijven zich al aan bij deze alliantie. Een mooi begin, maar om het doel te halen moeten we nu samen doorpakken en opschalen.

Wat kunt u verwachten?
Op maandag 7 februari van 13:00 tot 14:00 uur vindt de bijeenkomst digitaal plaats en beginnen we met het verwelkomen van minimaal 8 nieuwe alliantiepartners! Daarnaast vertelt Edwin van Wijngaarden van PwC over het belang van duurzame mobiliteit en hoe zij de mobiliteit van hun medewerkers verduurzamen. Tevens zal Edwin ingaan op het invullen van zijn aanvoerdersrol namens het Rotterdamse bedrijfsleven.

Wethouder Bokhove zal op 7 februari ook collega-gemeentes oproepen om aan te haken bij de beweging. Portefeuillehouder Huijsmans van Metropoolregio Rotterdam Den Haag zal dit pleidooi ondersteunen. Het klimaat houdt immers niet op bij de gemeentegrens, via opschaling in de regio bereiken we meer!

Tot slot geven we uitleg over de toolbox waarmee we alliantiepartners informeren en voorzien van handige tips en tricks. Hoewel het een bijenkomst is voor Alliantiepartners nodigen we zeker ook bedrijven uit die aan de slag willen gaan met duurzaamheid maar nog niet zo goed weten waar te starten of die graag hulp willen hebben. Daarnaast gaan we nader in op het Mobiliteitskompas waarmee MKB-ondernemers zelf en met ondersteuning aan de slag kunnen. Zo kunnen ook kleinere ondernemers hun mobiliteit verduurzamen om zo hun CO₂-uitstoot te reduceren!

Aanmelden voor Klimaatalliantie Duurzame Mobiliteit kan tot woensdag 2 februari via liannemulder@zuidhollandbereikbaar.nl en dan ontvang je via de mail de link naar de bijeenkomst.