2021/10/13 geplaatst in Geen categorie, Mobiliteit

Green Business Club Rotterdam Alexander gaat voor vitale medewerkers!

Uit de energieke bijeenkomsten van de werkgroep Mobiliteit is een Fietsprobeerpool voort gekomen. Samen met Elske van de Fliert van De Verkeersonderneming wordt deze actie opgezet. Participanten van GBC Rotterdam Alexander kunnen hier kosteloos gebruik van maken.

Fietsprobeerpool
Om het fietsen te stimuleren wordt in samenwerking met de Verkeersonderneming een E-bike try-out opgezet. Vanaf september kunnen medewerkers die naar kantoor moeten komen, een aantal weken kosteloos gebruik maken van een fietsprobeerpool. Op deze manier kunnen medewerkers de voordelen van een E-bike zelf ervaren.

Maak gebruik van de elektrische fietsen
Inmiddels staan er een aantal elektrische fietsen in het gebied bij de Woonmall waar jullie organisatie per direct gratis gebruik van kan maken. Hoe leuk is dat! Gewoon om uit te proberen of het wat voor de medewerkers is om op de elektrische fiets naar het werk te komen. Dit project wordt bekostigd door de gemeente. En omdat het elektrische fietsen zijn, is het ook geschikt voor medewerkers die wat verder weg wonen. Zeker tot 15 kilometer is het goed te doen op de elektrische fiets. Moordrecht, Schiedam, Barendrecht, het is allemaal op de fiets te bereiken.

Vitaliteit
We willen jullie graag ondersteunen in het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers in combinatie met het verduurzamen van de mobiliteit. En welke manier werkt hier beter voor dan fietsen? Fietsen is gezond, goedkoop en goed voor het milieu! Wist u dat medewerkers die een half uur fietsen al helderder denken en effectiever werken? En dat het probleemoplossend vermogen stijgt met wel 20% na een potje bewegen?

Voordelen
Vanuit eerder georganiseerde E-bike try-outs blijkt dat onderstaande de meest genoemde voordelen zijn:

  • Dat medewerkers zich energieker en fitter voelen.
  • De meeste medewerkers met de fiets sneller op het werk zijn dan met OV.
  • Ze minder in de file staan.
  • Het milieu wordt minder belast.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u direct gebruik maken van deze mooie actie? Neem dan contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBC Rotterdam Alexander via carola@greenbusinessclub.nl of met Elske van de Fliert van De Verkeersonderneming via vo@zero-e.nl